Aş Çorbası-Resimli

Konusu 'Çorbalar' forumundadır ve suri tarafından 6 Aralık 2009 başlatılmıştır.

    6 Aralık 2009
    Konu Sahibi : suri
  1. suri

    suri peri Üye

    Katılım:
    23 Aralık 2007
    Mesajlar:
    397
    Beğenildi:
    2
    Ödül Puanları:
    106
    Akşam yemeklerine sıcak bir başlangıç yapmak için hem lezzetli hem de doyurucu aş çorbası tarifi… Soğuk algınlıklarına karşı ilaç gibi gelen aş çorbasını denemenizi öneriyoruz.

    Ocaktan indirmeden önce baharatlarını ve tuzunu ekleyin.

    2 çorba kaşığı sıvıyağ
    2 adet soğan
    1 çorba kaşığı domates salçası
    150 gram kıyma
    4 su bardağı su
    1 su bardağı kırmızı mercimek
    Damak tadınıza göre tuz, karabiber, kuru nane

    Mercimeği tencereye alıp üzerini geçecek kadar su ekleyin.
    Yumuşayana ve suyunu çekene kadar haşlayın.
    Soğanın kabuklarını soyup küp şeklinde doğrayın.
    Sıvıyağı çorba tenceresine alıp kızdırın.
    Üzerine soğanları ekleyip rengi değişene kadar kavurun.
    Salçayı ve kıymayı ilave edip kavurmaya devam edin.
    Üzerine 4 su bardağı suyu ekleyip kaynamaya bırakın.
    Çorba bir taşım kaynadıktan sonra haşlanmış mercimeği ekleyin.
    Arada bir karıştırarak orta dereceli ateşte 10 dakika pişirin.
    Ocaktan indirmeden önce baharatlarını ve tuzunu ekleyin.
    Sıcakken kâselere pay edip servis yapın.
    Afiyet olsun
     
  2. 6 Aralık 2009
    Konu Sahibi : suri
  3. suri

    suri peri Üye

    Katılım:
    23 Aralık 2007
    Mesajlar:
    397
    Beğenildi:
    2
    Ödül Puanları:
    106
    [​IMG]

    Aş Çorbası
     
  4. 2 Ocak 2010
    Konu Sahibi : suri
  5. hammer

    hammer papatya Üye

    Katılım:
    12 Nisan 2009
    Mesajlar:
    327
    Beğenildi:
    1
    Ödül Puanları:
    106
    mercimekleri blendırdan geçirmiyormuyuz?