Asma yapraği salamurası

Konusu 'Mutfak Püf Noktaları' forumundadır ve yaramas tarafından 26 Mayıs 2008 başlatılmıştır.

    26 Mayıs 2008
    Konu Sahibi : yaramas
  1. yaramas

    yaramas Popüler Üye Üye

    Katılım:
    12 Ağustos 2007
    Mesajlar:
    952
    Beğenildi:
    0
    Ödül Puanları:
    106
    Asma Yaprağı Salamurası

    Malzemeler: 3 kilogram ince asma yaprağı ve 1 kilogram rafine kaya tuzu.

    Hazırlanışı: Üzüm yapraklarını beşer altışar alıp aralarını tuzladıktan sonra uygun büyüklükteki bir kavanoza yerleştirelim. Yaprakların üzerine bir ağırlık koyarak bastıralım. Kavanozu dolduracak kadar su ile geri kalan tuzu bir tencerede kaynatalım. Kaynattığımız suyu kavanoza boşaltıp ağzını iyice kapatarak güneş görmeyen serin bir yerde bekletelim.
    Kullanılacağı zaman, bir gün önceden gerektiği miktarda çıkarılıp yıkanarak soğuk suda bekletilir. Tuzunu atması için 5-6 defa suyu yenilenir. Kullanılacağı zaman kaynar suya batırılarak sarılır.
    :enbuyukkk:yapanlara kolay gelsinn
     
  2. 1 Haziran 2008
    Konu Sahibi : yaramas
  3. mihmandar

    mihmandar Popüler Üye Üye

    Katılım:
    21 Ağustos 2007
    Mesajlar:
    457
    Beğenildi:
    1
    Ödül Puanları:
    108
    canım ellerine sağlık

    bende önce yıkadım sonra kaynamış suyu yaprakların üzerini kaplayacak şekilde döktüm ve kapak kapatarak soğumasını bekledim sonra yaklaşık onarlı guruplar halinde elimle iki taraflarını tuzladıktan sonra büyük kavanozlara yerleştirdim kalan suyu kavanoz doluncaya kadar ekledim zaten 2 parmak kadar boşluk kaldı üzerine limon koydum taş bulamadığım için kapağını kapadıım. herhalde limon bozmaz en kısa zamanda taş bulucam.