Asma Yaprağı

Konusu 'Mutfak Püf Noktaları' forumundadır ve yagmur_nl tarafından 2 Haziran 2007 başlatılmıştır.

    2 Haziran 2007
    Konu Sahibi : yagmur_nl
  1. yagmur_nl

    yagmur_nl Aktif Üye Üye

    Katılım:
    28 Nisan 2007
    Mesajlar:
    8
    Beğenildi:
    0
    Ödül Puanları:
    76
    asma yapragi salamurasi nasil yapiliyor kavanozlara basmak istiyorum ama yapilisini tam bilmiyorum.bileniniz varsa ltf yazsin simdiden tsklerr
     
  2. 27 Şubat 2008
    Konu Sahibi : yagmur_nl
  3. busem68

    busem68 çok şükür Allah'ım Üye

    Katılım:
    26 Şubat 2008
    Mesajlar:
    1.337
    Beğenildi:
    4
    Ödül Puanları:
    148
    Üzüm yapraklarını beşer altışar alıp aralarını tuzladıktan sonra uygun büyüklükteki bir kavanoza yerleştirelim. Yaprakların üzerine bir ağırlık koyarak bastıralım. Kavanozu dolduracak kadar su ile geri kalan tuzu bir tencerede kaynatalım. Kaynattığımız suyu kavanoza boşaltıp ağzını iyice kapatarak güneş görmeyen serin bir yerde bekletelim.
    Kullanılacağı zaman, bir gün önceden gerektiği miktarda çıkarılıp yıkanarak soğuk suda bekletilir. Tuzunu atması için 5-6 defa suyu yenilenir. Kullanılacağı zaman kaynar suya batırılarak sarılır.
     
  4. 1 Mart 2008
    Konu Sahibi : yagmur_nl
  5. keçi kxixz

    keçi kxixz güzel Üye

    Katılım:
    23 Eylül 2007
    Mesajlar:
    740
    Beğenildi:
    0
    Ödül Puanları:
    86
    Ben beş kiloluk petlere yapıyorum. Dizlmiş asma yapraklarının birazını alıp pete yerleştirip üzerine tuz serpiyorum. Pet dolana kadar bu işlemi tekrar ediyorum. En son üzerini ince bir tabaka halinde tuzla kapatıyorum. sonrada alabildği kadar su koyup petin kapağını kapatıp güneş görmeyen serin bir yerde saklıyorum.Haşladıktan sonra buzluktada saklayabilirsin.Afiyet olsun.
     
  6. 18 Nisan 2013
    Konu Sahibi : yagmur_nl
  7. de_niz

    de_niz Yol arkadaşım Üye

    Katılım:
    28 Ocak 2013
    Mesajlar:
    5.483
    Beğenildi:
    85
    Ödül Puanları:
    93
    Tatlım en güzeli asma yapraklarını kiloluk kola şişelerine ağzından içine atmak kapağını sıkıca kapatın zamanla sap sarı olduğunu göreceksiniz hiçte bozulma olmaz