Asma Yaprağında Ateş Balığı

Konusu 'Deniz Ürünleri' forumundadır ve nevbahar tarafından 29 Mayıs 2008 başlatılmıştır.

    29 Mayıs 2008
    Konu Sahibi : nevbahar
  1. nevbahar

    nevbahar Herkes Olmuş Sahtekar Pro Üye

    Katılım:
    25 Nisan 2007
    Mesajlar:
    3.936
    Beğenildi:
    9
    Ödül Puanları:
    148
    Elle ovalayarak balıkların pullarını çıkarın, içlerini temizleyip yıkayın.
    Tuz serpin 1saat bekletin.
    Zamanı dolunca ızgara üzerine zeytinyağına buladığınız asma yapraklarını dizin; onların da üzerlerine balıkları dizin.
    Kalan asma yaprakları ile balıkların üzerlerini kapatın. Harlı olmayan kömür ateşi üzerinde ızgarayı ters yüz ederek 5'er dakikadan 10dk pişirin.
    Balıkları örselemeden yapraklardan sıyırın, servis tabağına yerleştirin.
    Kalan zeytinyağını limon ve 1tutam ince kıyılmış maydanoz ile çırpın; bu sos ile servis edin.