Asur

Konusu 'Yöresel Yemekler II' forumundadır ve aleyna72 tarafından 2 Ağustos 2009 başlatılmıştır.

    2 Ağustos 2009
    Konu Sahibi : aleyna72
  1. aleyna72

    aleyna72 Aktif Üye Üye

    Katılım:
    17 Eylül 2007
    Mesajlar:
    524
    Beğenildi:
    1
    Ödül Puanları:
    86
    AŞÜR













    Malzemeler:
    500 g az yağlı et
    500 g buğday
    1 su bardağı nohut
    1 orta boy soğan
    Margarin
    Kimyon
    Ceviz içi
    Biber salçası

    Yapılışı:
    Buğday ve nohut bir gece suda
    bekletilir. Et, düdüklü tencerede 30
    dakika, nohut yine düdüklü tencerede
    15 dakika haşlanır. Daha sonra
    büyükçe bir tencereye alta etler,
    üzerine buğday, nohut ve en üste
    kıyılmıs soğan dizilerek üstü kapanana
    kadar su ilave edilir. Tuz koymayın.
    Kısık ateşte 2.5 saat pişmeye bırakılır.
    Pişim sırasında karıştırmayınız.
    Piştikten sonra biber salçasını (arzu
    edilen acılık ve kırmızılık elde edilinceye
    kadar) katıp karıştırınız. Şimdi tuzuna
    bakıp tuz katabilirsiniz. Çünkü biber
    salçaları yeteri kadar tuzlu olabiliyor.
    Elde edilen karışımı el blenderiyle etler
    ve nohutlar iyice ezilinceye kadar
    dövünüz. Bu dövme işlemi eskiden,
    çömçe denilen büyük tahta kaşıkla
    yapılırdı. Bir tavada yağ eritilir. Yine bir
    tavada kimyon hafif ateşte gezdirilir.
    Aşür, servis tabağına serilir. Üzerine
    hafif kavrulmuş ve dövülmüş kimyon ve
    küçük ceviz içi parçaları serpilir.
    Üzerlerine kızgın yağ dökülerek servis
    yapılır.

    Biber turşusuyla çok güzel gider.
     
  2. 2 Ağustos 2009
    Konu Sahibi : aleyna72
  3. tubaolcy

    tubaolcy Ömre Bedel.. Üye

    Katılım:
    28 Ocak 2009
    Mesajlar:
    2.351
    Beğenildi:
    22
    Ödül Puanları:
    148
    canım mükemmel bişeye benziyor paylaşımın için teşekkürler..
     
  4. 2 Ağustos 2009
    Konu Sahibi : aleyna72
  5. aleyna72

    aleyna72 Aktif Üye Üye

    Katılım:
    17 Eylül 2007
    Mesajlar:
    524
    Beğenildi:
    1
    Ödül Puanları:
    86
    Tskler resımde eklıyecegım bulursam
     
  6. 2 Ağustos 2009
    Konu Sahibi : aleyna72
  7. tubaolcy

    tubaolcy Ömre Bedel.. Üye

    Katılım:
    28 Ocak 2009
    Mesajlar:
    2.351
    Beğenildi:
    22
    Ödül Puanları:
    148
    hangi yöreye ait acaba??
     
  8. 3 Ağustos 2009
    Konu Sahibi : aleyna72
  9. aleyna72

    aleyna72 Aktif Üye Üye

    Katılım:
    17 Eylül 2007
    Mesajlar:
    524
    Beğenildi:
    1
    Ödül Puanları:
    86
    antakya yöresine ait genelde dugunler felan yapılır
     
  10. 4 Eylül 2010
    Konu Sahibi : aleyna72
  11. Lillos01

    Lillos01 Aktif Üye Üye

    Katılım:
    1 Eylül 2010
    Mesajlar:
    60
    Beğenildi:
    0
    Ödül Puanları:
    31
    gene antakya yemegi bu da cok guzel olur bayramlarda falan ozellikle ama saatlerce kayniyo et kemikden ayrilir hale geliyo cok lezzetlii sositososito