Aşuremiz..(Resimli)

Konusu 'Tatlılar' forumundadır ve pinaripekci tarafından 10 Ocak 2010 başlatılmıştır.

    10 Ocak 2010
    Konu Sahibi : pinaripekci
  1. pinaripekci

    pinaripekci pinaripekci.blogspot.com Pro Üye

    Katılım:
    6 Nisan 2009
    Mesajlar:
    3.862
    Beğenildi:
    12
    Ödül Puanları:
    148
    aşure vakti geldi tüm evler mis gibi tarçın kokuları ile doldu..

    nohut,buğday,fasulye,bakla geceden ıslatılır..karanfiller de ayrı bir kase suyun içinde bekletilir.

    1 kilo aşurelik buğday
    500 gr nohut
    500 gr fasulye
    1 su bardağı bakla
    1 su bardağı pirinç
    250 gr çekirdeksiz kuru üzüm
    3 kg şeker
    yarım portakal kabuğu
    1 büyük boy nar
    250 gr kuru incir
    250 gr kuru kayısı
    250 gr ceviz içi
    100 gr susam
    100 gr çamfıstığı
    50 gr tarçın
    yarım çay bardağı gülsuyu
    10-15 adet karanfil
    1 fincan kuş üzümü

    fasulye,bakla ve nohut ayrı ayrı haşlanır ve suyu süzülür.buğday ayrı bir kapta haşlanır ancak suyu süzülmez.sonra haşlanan tüm malzemeler birbirine karıştırılır.pirinçte yıkanıp eklenir.üzerine kıvamı göz kararı ayarlanacak şekilde sıcak su ilave edilir.özleşene kadar karıştırılarak kaynatılır.içerisine ince kıyılmış portakal kabuğu ve kuru üzüm ilave edilir.gülsuyu eklenir.geceden suya bırakılmış karanfillerin suyu da aşureye eklenir.ocaktan indirmeye yakın şekeri eklenir.bir süre daha karıştırılarak kaynatıldıktan sonra.ocaktan alınıp kaselere doldurulur.kaselerdeki aşure kabuk tutmaya başlayınca öncelikle tarçın, ince kıyılmış incir,kayısı,kavrulmuş çam fıstığı,susam,ceviz,kuş üzümü ile süslenir.
     
  2. 10 Ocak 2010
    Konu Sahibi : pinaripekci
  3. pinaripekci

    pinaripekci pinaripekci.blogspot.com Pro Üye

    Katılım:
    6 Nisan 2009
    Mesajlar:
    3.862
    Beğenildi:
    12
    Ödül Puanları:
    148
    [​IMG]
     
  4. 11 Ocak 2010
    Konu Sahibi : pinaripekci
  5. bahar82

    bahar82 Aktif Üye Üye

    Katılım:
    4 Ocak 2008
    Mesajlar:
    405
    Beğenildi:
    2
    Ödül Puanları:
    86
    nefis gorunuyor ellerine saglik
     
  6. 11 Ocak 2010
    Konu Sahibi : pinaripekci
  7. pinaripekci

    pinaripekci pinaripekci.blogspot.com Pro Üye

    Katılım:
    6 Nisan 2009
    Mesajlar:
    3.862
    Beğenildi:
    12
    Ödül Puanları:
    148
    opuyorumnanaktan a.s. opuyorumnanaktan
     
  8. 11 Ocak 2010
    Konu Sahibi : pinaripekci
  9. incitanemtuana

    incitanemtuana EVLI MUTLU IKI COCUKLU :) Pro Üye

    Katılım:
    10 Aralık 2007
    Mesajlar:
    25.557
    Beğenildi:
    21
    Ödül Puanları:
    198
    ben asureyi sadece bugdayla yiyorum :)
    annem bana özel bugdayi tatlandiriyo saolsun
    ama görüntü harika ellerine saglik canisi
     
  10. 11 Ocak 2010
    Konu Sahibi : pinaripekci
  11. pinaripekci

    pinaripekci pinaripekci.blogspot.com Pro Üye

    Katılım:
    6 Nisan 2009
    Mesajlar:
    3.862
    Beğenildi:
    12
    Ödül Puanları:
    148
    fundyciğim öncelikle teşekkürler ediorm cnm..bıkıp usanmadan benm her tarifimi o güzel yorumunla taçlandırdığın için..opuyorumnanaktan

    ben ıraktayken bir defa yapmıştm aşure..onlarda bu şekilde aşureyi bilmiyorlar..tuhaflarına gitmişti ama sonradan sevmişlerdi..orada helise diye birşey var..buğdayı kaynatıyorlar..üzerine yağ kızdırıp döküyorlar ve tarçınla toz şeker ekleyip yiyorlar..zannedersem sen bu tarz seviyorsun?
     
    Son düzenleme: 11 Ocak 2010
  12. 11 Ocak 2010
    Konu Sahibi : pinaripekci
  13. incitanemtuana

    incitanemtuana EVLI MUTLU IKI COCUKLU :) Pro Üye

    Katılım:
    10 Aralık 2007
    Mesajlar:
    25.557
    Beğenildi:
    21
    Ödül Puanları:
    198
    ne demek canisi ekledigin her tarif ayri güzel
    zevkle bakip yorum yaziyorum ben
    yok canim annem normal asureyi yapip tadlandirir gibi yapiyo benim bugdayliyida :)
    herkez gülüyo zaten bana oda yenirmi diye :)
    yada icindekileri secerek yiyorum ama zorlaniyorum ozamanda :)
     
  14. 11 Ocak 2010
    Konu Sahibi : pinaripekci
  15. pinaripekci

    pinaripekci pinaripekci.blogspot.com Pro Üye

    Katılım:
    6 Nisan 2009
    Mesajlar:
    3.862
    Beğenildi:
    12
    Ödül Puanları:
    148
    kaydirigubbakcemile3 kaydirigubbakcemile3 kaydirigubbakcemile3
     
  16. 11 Ocak 2010
    Konu Sahibi : pinaripekci
  17. pinaripekci

    pinaripekci pinaripekci.blogspot.com Pro Üye

    Katılım:
    6 Nisan 2009
    Mesajlar:
    3.862
    Beğenildi:
    12
    Ödül Puanları:
    148
    seni aşure yerken düşünemiorm fundyciim..bilimsel bir deney yapar gibi dikkatle içindekileri seçerken
    :roflol: :roflol: :roflol: :roflol:
     
  18. 11 Ocak 2010
    Konu Sahibi : pinaripekci
  19. incitanemtuana

    incitanemtuana EVLI MUTLU IKI COCUKLU :) Pro Üye

    Katılım:
    10 Aralık 2007
    Mesajlar:
    25.557
    Beğenildi:
    21
    Ödül Puanları:
    198
    vallahi öyle canim icine giricem asureyi yerken ayikladigim zaman :)