Atıştırmalık patates kızartma

Konusu 'Mezeler - Ordövrler' forumundadır ve LadyOne tarafından 30 Aralık 2008 başlatılmıştır.

    30 Aralık 2008
    Konu Sahibi : LadyOne
  1. LadyOne

    LadyOne ßaL saçlı Üye

    Katılım:
    5 Kasım 2008
    Mesajlar:
    90
    Beğenildi:
    0
    Ödül Puanları:
    76
    mükemmel bir tat atıştırmalık bişey, az malzemesiyle de kolay yapımı, şiddetle denemenizi tavsiye ediyorum ... Afiyet olsun..

    5 adet patates,
    kızartma yağı,
    kekik ,
    pul biber,
    nane,
    ve damak zevkinize uygun her baharat...



    patatesler küp küp doğranır, fırın önceden ısıtılır, hazırlanmış patates fırın tepsisinde yağ, kekik, nane, ve pul biberle harmanlanır..bu şekilde fırına verilir, arada bir çatal yardımıyla patatesleri kontrol etmeniz yeterlidir içi yumuşayıp üstü kızarınca olmuş demektir.. enfestir hep yaparım sizde deneyin Afiyet olsun :KK66:
     
  2. 8 Ocak 2009
    Konu Sahibi : LadyOne
  3. Lyre

    Lyre TuğçEgehan Pro Üye

    Katılım:
    9 Kasım 2008
    Mesajlar:
    9.041
    Beğenildi:
    7
    Ödül Puanları:
    146
    şimdi pattisleri kapıp yapıom ama ben elma dlimi şeklinde yapıcam cokacimcoook bide keşke bahartlarında miktarını yazsaydın ben gibi beceriksizler zorlanıo bu durum karşısında -tatlicadiarzu-
     
  4. 8 Ocak 2009
    Konu Sahibi : LadyOne
  5. Lyre

    Lyre TuğçEgehan Pro Üye

    Katılım:
    9 Kasım 2008
    Mesajlar:
    9.041
    Beğenildi:
    7
    Ödül Puanları:
    146
    ay koydum fırına nasıl olcak çok merak ediom
     
  6. 8 Ocak 2009
    Konu Sahibi : LadyOne
  7. mltm87

    mltm87 Yeni Üye Üye

    Katılım:
    16 Ekim 2008
    Mesajlar:
    2.343
    Beğenildi:
    3
    Ödül Puanları:
    0
    bende bunu hep yaparım
    ben köri ve kırmızı biber koyuyorum baharat olarak
    bide bazen kaymağı biraz sulandırıp pişmesine yakın üstüne döküyorum enfes bişey oluyo kaymaklı patates kızartmasını yiyemiyorum ağır diye ama bu da kızartmayı aratmıyo ve ben ince kabuklu patateslerden yapıyorum kabuğunu soylamadan iyice yıkayıp malum patates kabuğunda lif var o yüzden :)
    bide eğer yağ koymadan yaparsanız kumpir patatesi tadında oluyo birde kabuklu olduğu için ayy canım çekti
     
  8. 8 Ocak 2009
    Konu Sahibi : LadyOne
  9. eNur

    eNur Aktif Üye Üye

    Katılım:
    10 Kasım 2008
    Mesajlar:
    314
    Beğenildi:
    2
    Ödül Puanları:
    86
    yarın bende yapıcam üzerine kaşarda güzel olur kanımca
     
  10. 8 Ocak 2009
    Konu Sahibi : LadyOne
  11. grafiti

    grafiti Popüler Üye Üye

    Katılım:
    31 Ağustos 2007
    Mesajlar:
    544
    Beğenildi:
    1
    Ödül Puanları:
    108
    bende yaparım cok güzel olur.kaşar üstüne yakışmaz canım bu böyle baharatlı patates oluyor.yumusacık.ama damak zevkine kalmıs.genelde fırın posetine koyuyorum ben harmanlanan patatesleri sonra catalla deliyorum poseti fırına veriyorum.ay bak canım cekti benimde akşam akşam hayatta tek hayır diyemediğim sey PATATESSSS....
     
  12. 8 Ocak 2009
    Konu Sahibi : LadyOne
  13. royall

    royall yaşamak herşeye rağmen Pro Üye

    Katılım:
    12 Temmuz 2006
    Mesajlar:
    2.214
    Beğenildi:
    13
    Ödül Puanları:
    106
    bide, kemiksiz tavuk incik atın yanına harika oluyoo kızlarrr
     
  14. 8 Ocak 2009
    Konu Sahibi : LadyOne
  15. Lyre

    Lyre TuğçEgehan Pro Üye

    Katılım:
    9 Kasım 2008
    Mesajlar:
    9.041
    Beğenildi:
    7
    Ödül Puanları:
    146
    yaptım yağını biraz kaçırdığım için mideme dokundu beceriksiz ben ama güzel oldu
     
  16. 11 Ocak 2009
    Konu Sahibi : LadyOne
  17. LadyOne

    LadyOne ßaL saçlı Üye

    Katılım:
    5 Kasım 2008
    Mesajlar:
    90
    Beğenildi:
    0
    Ödül Puanları:
    76
    evet damak zevkinize göre istediğinizi koyun bence. göz kararı koyuyorum baharatları yaw ..fazla yağ koymayın etkiliyo tipi bozuk rengi bozuk bişi oluyo ama yenilio her şekilde ..bayılıyorum vallaa ben =)