Avcı Böregi-Resimli

Konusu 'Börekler' forumundadır ve pembe_bal10cuk tarafından 5 Şubat 2009 başlatılmıştır.

    5 Şubat 2009
    Konu Sahibi : pembe_bal10cuk
  1. bunu ilk bi cafede yemiştim çok hoşuma gitti
    tarifini netten buldum sizlerle paylaşmak istedim



    -4 yufka
    -300gr kıyma
    -2 adet soğan
    -1 yemek kaşığı biber salçası
    -1/2 çay bardağı bulgur
    -1 çay bardağı sıcak su
    -1/2 su bardağı ceviz içi, dövülmüş
    -1 tatlı kaşığı tuz
    -1 tatlı kaşığı karabiber
    -1 su bardağı maydanoz
    -1 yumurta
    -Galeta unu
    -1/2 su bardağı yoğurt
    -1/2 su bardağı sıvıyağ

    Öncelikle kıymayı ve doğradığımız soğanı 1 yemek kaşığı sıvıyağ ile kavuruyoruz. Biber salçasını ekliyoruz, bulguru ve suyu da ekleyip pişiriyoruz. Piştikten sonra ocaktan alıp ceviz, tuz, karabiber ve maydanozu ilave ediyoruz ve soğumaya bırakıyoruz.
    1/2 su bardağı sıvıyağ ve yoğurdu karıştırıyoruz ve yufkalardan birini masaya yayıp, ikiye katlıyoruz ve arasına fırça ile yoğurtlu karışımdan sürüyoruz. Sonra yufkayı istediğimiz börek büyüklüğüne göre üçgenlere bölüyoruz. Ben 6'ya böldüm, daha küçük börekler için 8'e de bölebiliriz. Bu aşamada üzerlerine tekrar hazırladığımız harçtan hafifçe fırçayla sürerek, pişince katlarının daha belli olmasını sağlıyoruz. Geniş taraflarına hazırladığımız içten koyup, kenarlarını kapatarak sarıyoruz. (sigara böreği gibi) Diğer yufkaları da aynı şekilde hazırlıyoruz. Yumurtayı çırpı yoruz ve hazırladığımız börekleri önce yumurtaya sonra galeta ununa bulayıp önceden ısıtılmış 180 derece fırında pişiriyoruz. Tabi istersek sıvıyağda da kızartabiliriz
     
  2. 5 Şubat 2009
    Konu Sahibi : pembe_bal10cuk
  3. [​IMG]ALINTI.........
     
    Son düzenleyen: Moderatör: 11 Şubat 2009
  4. 5 Şubat 2009
    Konu Sahibi : pembe_bal10cuk
  5. ilayda cem

    ilayda cem Popüler Üye Üye

    Katılım:
    3 Ağustos 2008
    Mesajlar:
    2.701
    Beğenildi:
    7
    Ödül Puanları:
    106
    bence bu lezzet olarak içli köfteyi andırır.çok hoş bir tarif,paylaşımın için teşekkürler.
     
  6. 6 Şubat 2009
    Konu Sahibi : pembe_bal10cuk
  7. evet tadı biraz içli köfte gibi iç harcından dolayı