Avcı Böreği

Konusu 'Börekler' forumundadır ve suri tarafından 27 Ocak 2010 başlatılmıştır.

    27 Ocak 2010
    Konu Sahibi : suri
  1. suri

    suri peri Üye

    Katılım:
    23 Aralık 2007
    Mesajlar:
    397
    Beğenildi:
    2
    Ödül Puanları:
    106
    İsterseniz öğle yemekleri için isterseniz akşam yemeklerinizde ara sıcak için hazırlayabileceğiniz içi dışı lezzetli avcı böreği tarifi...

    Dışı için,
    1 adet yumurta
    1 kâse galeta unu

    Krep hamuru için,
    1 su bardağı süt
    1 adet yumurta
    1 su bardağı un
    1 çay kaşığı tuz

    Harcı için,
    100 gram kıyma
    1 adet orta boy kuru soğan
    Yarım yemek kaşığı sıvıyağ
    1 yemek kaşığı çekilmiş ceviz içi
    1 yemek kaşığı biber salçası
    1 yemek kaşığı doğranmış maydanoz
    Damak tadınıza göre tuz, karabiber

    Böreğin harcını hazırlamak için soğanın kabuklarını soyup küp şeklinde doğrayın.
    Tavaya yarım yemek kaşığı sıvıyağ alıp kızdırın.
    Üzerine soğanı ekleyip rengi değişene kadar kavurun.
    Kıymayı tavaya ekleyip suyunu çekene kadar pişirin.
    Salçayı ekleyip kavurmaya devam edin.
    Maydanoz, ceviz içi ve baharatları ekleyip 5 dakika daha pişirin.
    Harcı ocaktan indirip soğuması için kenarda bekletin.
    Krep hamurunu hazırlamak için gerekli malzemeleri derin bir kapta karıştırın.
    Yapışmaz tavaya bir miktar sıvıyağ döküp kızdırın.
    Krep harcından bir kepçe alıp tavaya dökün.
    İki tarafını da kızartın.
    Krep hamuru bitene kadar aynı işlemi yapın.
    Kreplerin soğuması için kenarda bekletin.
    Soğuyan kreplerin içine kıymalı harcı koyup yayın.
    Rulo biçiminde sarın.
    Yumurtayı çırpın.
    Galeta ununu düz bir tabağa alın.
    Krepleri önce yumurtaya sonra galeta ununa batırın.
    Tüm krepler bitene kadar aynı işlemi yapın.
    Fırın tepsisini yağlayıp börekleri dizin.
    Önceden ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık 15 dakika pişirin.
    Sıcak servis yapın.
    Afiyet olsun.
     
  2. 27 Ocak 2010
    Konu Sahibi : suri
  3. suri

    suri peri Üye

    Katılım:
    23 Aralık 2007
    Mesajlar:
    397
    Beğenildi:
    2
    Ödül Puanları:
    106
  4. 27 Ocak 2010
    Konu Sahibi : suri
  5. KapicininBitliKizi

    KapicininBitliKizi Popüler Üye Üye

    Katılım:
    6 Kasım 2007
    Mesajlar:
    3.028
    Beğenildi:
    11
    Ödül Puanları:
    148
    az once nette gezınırken gordum :) kıvı tatlısı ıle avcı boregını atm benlık ya super bı tarıf
     
  6. 31 Ocak 2010
    Konu Sahibi : suri
  7. NEFERTXIXTXIX

    NEFERTXIXTXIX Aktif Üye Üye

    Katılım:
    15 Eylül 2007
    Mesajlar:
    57
    Beğenildi:
    0
    Ödül Puanları:
    76
    arkadaşlar ya krep hamurunun kıvmı nasıl olucak ben tutturamadım yaa lütfen yardım edrseniz sevinirim böreğe bayıldım çok güzel :)
     
  8. 31 Ocak 2010
    Konu Sahibi : suri
  9. KapicininBitliKizi

    KapicininBitliKizi Popüler Üye Üye

    Katılım:
    6 Kasım 2007
    Mesajlar:
    3.028
    Beğenildi:
    11
    Ödül Puanları:
    148
    nefertiti canım ne koyu nede sulu olucak ben kek kıvamında yapıorum kekıde ne katı ne sulu yaparım :)
     
  10. 31 Ocak 2010
    Konu Sahibi : suri
  11. yaren38

    yaren38 Aktif Üye Üye

    Katılım:
    27 Mart 2008
    Mesajlar:
    723
    Beğenildi:
    0
    Ödül Puanları:
    86
    Ben de çok sık yaparım , favorilerim arasındadır peynirliside güzel oluyor. Asos ta bir aşçıdan öğrenmiştim.YUmurtadan önce una bularsaniz daha az yağ çekiyor. Aşçı öyle söylemişti bana.