Avcı sosu

Konusu 'Soslar' forumundadır ve Elif tarafından 19 Kasım 2008 başlatılmıştır.

    19 Kasım 2008
    Konu Sahibi : Elif
  1. Elif

    Elif Onur Üyesi Pro Üye

    Katılım:
    12 Temmuz 2006
    Mesajlar:
    24.613
    Beğenildi:
    5.138
    Ödül Puanları:
    438
    Margarini derin bir tavada eritin. Mantarları atıp renk aldırmadan biraz sote edin. Arpacık soğanları tavaya ilave edin ve 2-3 dk kısık ateşte pişirin. Domatesi ve beyaz şarabı ekleyin. Tavadaki karışımı yarı yarıya kalıncaya kadar çektirin. Demi Glace sosu ilave edin ve kısık ateşte uygun kıvama gelinceye kadar pişirin. Oluşan kefi alın. Tuz ve karabiberi ilave edip servise sunun.

    Not: Bu sos; ızgara veya sote et, kümes hayvanlarının yanında servis edilebilir
    kaynak:Yaşam Rehberiniz (Yemek Tarifleri , Teknoloji , Doğa Sporları , Gezi , Eğlence , Kültür , Ticaret )