Ay Çöreği

Konusu 'Kekler - Pastalar' forumundadır ve ((eslem)) tarafından 8 Ağustos 2008 başlatılmıştır.

    8 Ağustos 2008
    Konu Sahibi : ((eslem))
  1. ((eslem))

    ((eslem)) Canım kızım büyüyor Üye

    Katılım:
    4 Nisan 2008
    Mesajlar:
    2.362
    Beğenildi:
    2
    Ödül Puanları:
    106
    Mayayı ılık suda eritin. Unu bir kaba alın, yağı minik parçalar halinde üzerine atıp elinizle ufalayın. Toz şekeri ilave edin. Unun ortasını havuz gibi açarak mayayı ekleyin. Yoğururken bir yandan da yumurtaları ekleyin. Hamurun iyice özleşmesini sağlayın. Üzerine temiz bir bez örterek yarım saat dinlendirin.
    Keki elinizle ufalayın. Su hariç tüm malzemeleri katarak karıştırın. Azar azar su ekleyerek hafifçe birbirine yapışan bir karışım elde edin.
    Hamurdan yumurta büyüklüğünde parçalar koparın. Merdane ile açın, ortasına içten koyup ay çöreği şekli verin. (bir önceki tarifte fotoğraflandığı gibi)
    2 tepsiyi yağlayın, çörekleri dizip üzerlerine yumurta sarısı sürün. Önceden ısınmış 180C fırında üzerleri kızarana kadar pişirin.
     
    Son düzenleyen: Moderatör: 11 Ocak 2009