Ay Tatlısı-Resimli

Konusu 'Tatlılar' forumundadır ve NILBERA tarafından 7 Eylül 2009 başlatılmıştır.

    7 Eylül 2009
    Konu Sahibi : NILBERA
  1. NILBERA

    NILBERA SeVGi KeLeBeĞi Pro Üye

    Katılım:
    12 Temmuz 2006
    Mesajlar:
    6.271
    Beğenildi:
    82
    Ödül Puanları:
    153
    alıntıdır



    1 çay b. yoğurt
    1 çay b. sıvıyağ
    1 çay b. su
    1 yumurta
    yarım p. kabartma tozu
    3 çorba k. sirke
    alabildiği kadar un
    Arası için:
    1 kase ceviz
    Üzeri için:
    150 gr tereyağı
    Şerbeti için:
    3,5 su b. toz şeker
    3 su b. su
    1 dilim limon suyu

    Önce karıştırma kasesine sıvıları yani yoğurdu,sıvıyağı,suyu,sirkeyi ve yumurtayı alın. telle iyice
    karıştırdıktan sonra unu ve kabartma tozunu ekleyerek baklava hamuru kıvamında bir hamur
    hazırlayın. hamuru16 bezeye bölüp dinlenmeyi bırakın. bu arada şerbetini kaynatıp soğutun.
    dinlenen bezeleri tatlı tabağı büyüklüğünde açıp aralarına nişasta koyarak 8 erli 2 grup olarak
    üst üste koyun. 8 bezeyi bir defada olabildiğince ince açın.
    üzerine kıyılmış ceviz veya fındığın yarısını serpip oklavaya sararak rulo yapın. oklavayı içinden çıkardıktan sonra bir su bardağı yardımıyla ay şeklinde kesin. ikinci 8 bezelik hamura da aynı işlemi yapıp fırın tepsisine tatlıları dizin. üzerine sadece erimiş tereyağını serpiştirip 180 derecede nar gibi pişirin.ilk sıcaklığı çıktıktan sonra üzerine soğuk şurubu
    gezdirin.nefis bir hamur tatlısı Oktay ustanın AY tatlısı dediği bu tatlı sofranızdabaş köşede yer alacak..
     
  2. 7 Eylül 2009
    Konu Sahibi : NILBERA
  3. NILBERA

    NILBERA SeVGi KeLeBeĞi Pro Üye

    Katılım:
    12 Temmuz 2006
    Mesajlar:
    6.271
    Beğenildi:
    82
    Ödül Puanları:
    153
    [​IMG]

    alıntıdır