Aydın Yuvarlama (resimli)

Konusu 'Yöresel Yemekler' forumundadır ve Barcman tarafından 20 Aralık 2008 başlatılmıştır.

    20 Aralık 2008
    Konu Sahibi : Barcman
  1. Barcman

    Barcman PR UZMANI Pro Üye

    Katılım:
    1 Mayıs 2007
    Mesajlar:
    10.580
    Beğenildi:
    19
    Ödül Puanları:
    198
    Çok lezzetli ve doyurucu bir yemektir . Hazırlaması biraz uzun sürer müsait bir zamanınızda yapmanızı tavsiye ederim köftesini bol miktarda kızartıp deepfreze e atabilirsiniz 2 ay dayanır

    250 gram kıyma
    un
    karabiber, tuz
    haşlanmış nohut
    1 soğan
    1,5 kaşık salça
    yoğurt
    sarımsak
    kırmızı biber
    iki kaşık tereyağ
    köfteleri kızartmak için çiçek yağı



    soğanı ince tarafıyla rendeleyin kıymanın içine ilave edip kıymanın hacmine yakın unu koyun tuz ve karabiberi ilave edip yapış yapış bir kıvama gelene kadar yoğurun ellerinin yağlayıp nohutt büyüklüğünde parçalar koparıp avucunuzda yuvarlayın yuvarladığınız köftelerinizi un serpilmiş tabağa çıkarın tabağı sallayarak her taraflarının sağlayıp küçük bir tencerede bol çiçek yağıyla kızartın
    kızartttığınız köftelerinizi tencereye koyun içine bir koca avuç haşlanmış nohut ilave edin 1,5 kaşık salçayı ( biber salçasI) suyla karıştırıp eritin köfteli nohutun üstünü geçecek kadar salçalı su ilave edin tencerenin kapağını kapatıp köfteler yumuşayacak kadar pişirin
    NOT= köfteler unlu olduğu için çok su çeker yumuşamadıysa biraz salçalı su daha ilave edebilirsiniz ama pişmiş hali çok sulu olmamalıdır

    Aydın yuvarlamasını tabağa aldıktan sonra üstüne sarımsaklı yoğurt dökün son olarak tereyağında kırmızı biberi kızdırıp üstüne dökün afiyet olsun
     
  2. 20 Aralık 2008
    Konu Sahibi : Barcman
  3. Barcman

    Barcman PR UZMANI Pro Üye

    Katılım:
    1 Mayıs 2007
    Mesajlar:
    10.580
    Beğenildi:
    19
    Ödül Puanları:
    198
    kötelerin kızarmış hali
    [​IMG]

    Aydın yuvarlamanın servise hazır hali
    [​IMG]
     
  4. 16 Ocak 2009
    Konu Sahibi : Barcman
  5. EU1

    EU1 Guest

    Barcmancim harika görünüyor eline saglikcokacimcoook

    bu yemek sulumu olmasi gerekiyor, suyundan dami tabaga konulacak
    bi ara yaparim, eger su kk dan kalkabilirsem tabi-tatlicadiarzu-
     
  6. 16 Ocak 2009
    Konu Sahibi : Barcman
  7. Barcman

    Barcman PR UZMANI Pro Üye

    Katılım:
    1 Mayıs 2007
    Mesajlar:
    10.580
    Beğenildi:
    19
    Ödül Puanları:
    198
    yok çok fazla sulu olmuyor ama köfteler unlu olduğu için çok su çekiyor hafif ve puselenmiş bir suyu oluyor canım
     
  8. 17 Ocak 2009
    Konu Sahibi : Barcman
  9. Libyana

    Libyana Allah var, Allah yâr... Pro Üye

    Katılım:
    1 Haziran 2008
    Mesajlar:
    6.009
    Beğenildi:
    18
    Ödül Puanları:
    148
    En kısa zamanda denemek isterim ellerinize sağlık ablacığıma.s.
     
  10. 17 Ocak 2009
    Konu Sahibi : Barcman
  11. Barcman

    Barcman PR UZMANI Pro Üye

    Katılım:
    1 Mayıs 2007
    Mesajlar:
    10.580
    Beğenildi:
    19
    Ödül Puanları:
    198
    güzel bir yemek ablacığım özellikle benim çocuklarım çok seviyorlar denemeni öneririmkaydirigubbakcemile5
     
  12. 29 Haziran 2010
    Konu Sahibi : Barcman
  13. meryemtepe

    meryemtepe Yeni Üye Üye

    Katılım:
    28 Ocak 2010
    Mesajlar:
    296
    Beğenildi:
    0
    Ödül Puanları:
    0
    Elinize Saglık....
     
  14. 30 Haziran 2010
    Konu Sahibi : Barcman
  15. Barcman

    Barcman PR UZMANI Pro Üye

    Katılım:
    1 Mayıs 2007
    Mesajlar:
    10.580
    Beğenildi:
    19
    Ödül Puanları:
    198
    Teşekkürler
     
  16. 25 Ekim 2010
    Konu Sahibi : Barcman
  17. Denmur

    Denmur Popüler Üye Üye

    Katılım:
    16 Eylül 2008
    Mesajlar:
    1.326
    Beğenildi:
    1
    Ödül Puanları:
    146
    elinize sağlık harika görünüyo.
     
  18. 28 Mart 2012
    Konu Sahibi : Barcman
  19. celikprenses

    celikprenses Aktif Üye Üye

    Katılım:
    25 Aralık 2011
    Mesajlar:
    294
    Beğenildi:
    8
    Ödül Puanları:
    61
    Canım memleketimin güzel yemeği, özledim...