Ayran Aşı(van)

Konusu 'Yöresel Yemekler II' forumundadır ve ferday tarafından 5 Ocak 2008 başlatılmıştır.

    5 Ocak 2008
    Konu Sahibi : ferday
  1. ferday

    ferday Aktif Üye Üye

    Katılım:
    17 Ekim 2007
    Mesajlar:
    497
    Beğenildi:
    2
    Ödül Puanları:
    86
    Gereçler:1 KABAK
    2 BARDAK YOĞURT
    1 YUMURTA
    1 YEMEK KAŞIĞI UN
    YARIM ÇAYBARDAĞINI GEÇİK AŞURELİK BUĞDAY
    YARIM ÇAY BARDAĞINDAN AZ PRİNÇ
    NANE, TUZ, MAYDONOZ ,kişniş otu(varsa)
    AYRAN KIVAMINA GETİRECEK KADAR SU(YOĞURDUN KATILIĞINA BAĞLI OLUR MİKTARI)

    Yapılışı:Yoğurt tencereye konulur. içine yumurta ve un bir de tuz eklenir. güzelce çırpılır.Ayran kıvamına gelene kadar su eklenir karıştırılır.Ayrı bir tencerede buğday haşlanır (10-15 dakika kadar)
    kabaklar küçük küçük doğranır.Maydonozlar ayıklanıp, doğranır
    yoğurtlu karışımın içine buğday, prinç, maydonoz ve kabak eklenir.Sürekli karıştırarak pişirilir.
    Kaynadıktan sonra karıştırmadan kaynamaya bırakılır. kabaklar pişince ocaktan indirilir. üzerine az zeytin yağı gezdirilir ve nane serpilir.Afiyet olsun...