Ayran çorbası (Erzurum)

Konusu 'Yöresel Yemekler' forumundadır ve ozgmm tarafından 10 Haziran 2010 başlatılmıştır.

    10 Haziran 2010
    Konu Sahibi : ozgmm
  1. ozgmm

    ozgmm Popüler Üye Üye

    Katılım:
    19 Nisan 2010
    Mesajlar:
    2.445
    Beğenildi:
    2
    Ödül Puanları:
    103
    Buğday 2 litre suda pişene kadar haşlanır.
    Kıymanın içine tuz ve karabiber eklenip yoğurulur.
    Fındık büyüklüğünde köfteler hazırlanıp una bulanılır.
    Buğdaya eklenip pişirilir.
    Yoğurtla un çırpılır.Buğdayın suyundan eklenip biraz ılıştırılır.çorbaya eklenip karıştırılarak kaynatılır.
    Soğan tereyağında iyice kavrulur içine aşotu veya maydanoz eklenip 1-2 dk daha kavrulup çorbaya eklenir.son olarak tuz eklenip servis yapılır.
    Afiyet olsun...
     
    Son düzenleme: 11 Haziran 2010
  2. 13 Haziran 2010
    Konu Sahibi : ozgmm
  3. turkolog2009

    turkolog2009 Aktif Üye Üye

    Katılım:
    20 Ocak 2010
    Mesajlar:
    121
    Beğenildi:
    0
    Ödül Puanları:
    86
    Mükemmel ötesi güzel bir çorbadır.Yazın da kışın da yenilir.Olmazsa olmazı aşotudur.Kişniş olarak da bilinir.Özellikle iftar sofralarının vazgeçilmezidir.Denerseniz pişman olmazsınız:)
     
  4. 28 Ağustos 2010
    Konu Sahibi : ozgmm
  5. çokoprens

    çokoprens iki prens annesi Üye

    Katılım:
    24 Nisan 2007
    Mesajlar:
    2.776
    Beğenildi:
    7
    Ödül Puanları:
    106
    erzurumda yıllar önce yiyip, tadını unutamadığım çorba, yapmayı çok istiyorum ama buralarda aş otu yok..bir de benim yediğimde köfteler kızartılıp ekleniyordu..yöreye göre değişebiliyor demek ki...
     
  6. 28 Ağustos 2010
    Konu Sahibi : ozgmm
  7. xixlgxixns

    xixlgxixns KUZULARIM VE BEN Üye

    Katılım:
    11 Mayıs 2008
    Mesajlar:
    734
    Beğenildi:
    1
    Ödül Puanları:
    86
    Bu çorbayı çok sık yaparım. Aş otunun salamurası nı yaparım kışında onu kullanırım. Harika bir lezzettir . Benim yapış şeklimde köfteleri kızartarak çorbaya ilave edilmesiyle oluyor. Ama böylede eminim güzel olur. Ellerinize sağlık.
     
  8. 24 Ekim 2010
    Konu Sahibi : ozgmm
  9. amancia

    amancia Teleften bir gece.. Üye

    Katılım:
    27 Aralık 2009
    Mesajlar:
    3.933
    Beğenildi:
    24
    Ödül Puanları:
    108
    çorba da harika olur ama çorbaya katılan bir ot var onun kokusu bile yeter..
     
  10. 26 Ekim 2010
    Konu Sahibi : ozgmm
  11. ozgmm

    ozgmm Popüler Üye Üye

    Katılım:
    19 Nisan 2010
    Mesajlar:
    2.445
    Beğenildi:
    2
    Ödül Puanları:
    103
    evet.harika oluyor. aşotudur o otun ismi.olmazsa olmazıdır aşotu.
     
  12. 27 Ekim 2010
    Konu Sahibi : ozgmm
  13. zuzu_88

    zuzu_88 Popüler Üye Üye

    Katılım:
    5 Haziran 2010
    Mesajlar:
    15.740
    Beğenildi:
    82
    Ödül Puanları:
    198
    memleketimin çorbasıopuyorumnanaktan
    çok severim annem her yapışında 2 tabak yerim mutlaka....
     
  14. 27 Ekim 2010
    Konu Sahibi : ozgmm
  15. ozgmm

    ozgmm Popüler Üye Üye

    Katılım:
    19 Nisan 2010
    Mesajlar:
    2.445
    Beğenildi:
    2
    Ödül Puanları:
    103
    aynen canım bende öyle.bayılıyorum bu çorbaya....zemuszemus
     
  16. 1 Şubat 2011
    Konu Sahibi : ozgmm
  17. Nevreste

    Nevreste Guru Üye Editor

    Katılım:
    16 Ağustos 2010
    Mesajlar:
    118.059
    Beğenildi:
    65.572
    Ödül Puanları:
    763
    bende yaparım.çok güzel olur.erzurumda kalmıştım bir dönem .ramazanda mutlaka hergün bu çorba yapılır orda.