Ayva Marmelatı

Konusu 'Reçeller - Marmelatlar' forumundadır ve nevbahar tarafından 29 Mayıs 2008 başlatılmıştır.

    29 Mayıs 2008
    Konu Sahibi : nevbahar
  1. nevbahar

    nevbahar Herkes Olmuş Sahtekar Pro Üye

    Katılım:
    25 Nisan 2007
    Mesajlar:
    3.936
    Beğenildi:
    9
    Ödül Puanları:
    148
    Ayvaları yıkayıp, dört eşit parçaya bölün.
    Çekirdeklerini çıkarıp, çekirdek yataklarını temizledikten sonra tencereye koyun.
    Tencereye bir miktar su ve birkaç adet karanfil koyduktan sonra tencerenin kapağını kapatıp orta ateşe oturtun.
    Ayvalar sularını salıp tekrar çekmeye başladıklarında tencereyi ateşten alın.
    Ayvaları tahta bir kaşık yardımıyla bastırarak ezip, süzgeçten geçirin.
    Ayvalara şeker katın ve tekrar tencereye alıp orta ateşe oturtun.
    Tahta bir kaşıkla karıştırarak, marmelat kıvamına buluncaya dek kaynatın.
    Sonra ateşten alın ve soğumaya bırakın.
    Ilındığında kuru cam kavanozlara boşaltın, soğuduğunda kavanozların kapaklarını kapatıp, serin bir yerde muhafaza edin.