Ayva Reçeli

Konusu 'Reçeller - Marmelatlar' forumundadır ve Elif tarafından 26 Aralık 2008 başlatılmıştır.

    26 Aralık 2008
    Konu Sahibi : Elif
  1. Elif

    Elif Onur Üyesi Pro Üye

    Katılım:
    12 Temmuz 2006
    Mesajlar:
    24.624
    Beğenildi:
    5.154
    Ödül Puanları:
    438
    Ayvaların kabuklarını soyup, kalın delikli bir rendeyle çekirdek yatakları bozulmayacak şekilde rendeleyin. Ayvaları suya koyup, 5 -6 dakika kadar haşlayın. Sonra toz şekeri katın ve karıştırarak eritin. Şeker eridikten sonra, orta ateşte koyulaşıncaya dek kaynatın .Reçel kıvamını bulduğunda, iki çorba kaşığı limon suyunu katıp, biraz karıştırın. Bir taşım kaynatıldıktan sonra tencereyi ateşten alıp, soğumaya bırakın. Sonra kuru cam kavanozlara boşaltın, soğuduğunda kavanozların kapaklarını kapatıp, serin bir yerde muhafaza edin.
     
  2. 8 Şubat 2009
    Konu Sahibi : Elif
  3. gxuxlaba

    gxuxlaba Aktif Üye Üye

    Katılım:
    7 Ağustos 2007
    Mesajlar:
    74
    Beğenildi:
    0
    Ödül Puanları:
    76
    tşkrler yapıcam bu gün bakalım nasıl olcak
     
  4. 9 Şubat 2009
    Konu Sahibi : Elif
  5. Çxoxpçxux

    Çxoxpçxux Popüler Üye Üye

    Katılım:
    1 Kasım 2007
    Mesajlar:
    1.544
    Beğenildi:
    8
    Ödül Puanları:
    148
    bir ay öncesinde ilk kez ayva reçeli yaptım
    yalnız çok koyu ve koyduğum kabın şeklinde kalıp gibi
    birşey oldu ben ayvayı rendeledikten sonra su koymadan
    şeker ile pişirdim ve çok pişirdim şimdi ne yapacağım bilmiyorum
    tekrar suyla kaynatsam olur mu