Ayva Tatlısı (Resimli)

Konusu 'Tatlılar' forumundadır ve mahser tarafından 23 Kasım 2008 başlatılmıştır.

    23 Kasım 2008
    Konu Sahibi : mahser
  1. mahser

    mahser Aktif Üye Üye

    Katılım:
    6 Kasım 2008
    Mesajlar:
    36
    Beğenildi:
    0
    Ödül Puanları:
    76
    Evde kalan ve yenmeyen ayvalar kötü olmasın diye yaptığım bir tatlı. Çok da basit..

    Ayvaların kabukları soyulur ve ikiye bölünür. Çekirdekleri çıkarılır.

    ayva,
    ayva çekirdekleri, şeker,
    gıda boyası,
    üzeri için kaymak veya krem şanti

    Geniş bir tencereye ikiye bölünen ayvalar konur. Üzerlerine her yarım ayvaya 2 yemek kaşığı şeker denk gelecek şekilde suda eritilerek dökülür. Su ayvaların yarısına gelse yeter.
    **Ayva çekirdekleri**de tencereye konur.
    1 çay kaşığı gıda boyasıda isteğe göre eklenir.
    Kaynayana kadar normal ateşte, kaynadıktan sonra çok kısık ateşte, ayvalar yumuşayana kadar pişirilir.(ben 45 dk filan pişirdim)
    Soğuduktan sonra üzerine krem şanti ve fınık serpiştirerek servis yaptım. (kaymak da konulabilir)

    [​IMG]
     
    Son düzenleme: 23 Kasım 2008
  2. 23 Kasım 2008
    Konu Sahibi : mahser
  3. ezgi_nur

    ezgi_nur Aktif Üye Üye

    Katılım:
    31 Ekim 2008
    Mesajlar:
    104
    Beğenildi:
    0
    Ödül Puanları:
    86
    evde ayvalar var yarın deniycem.teşekür ederim burdan güzel görünüyor