Ayva Tatlısı-Resimli

Konusu 'Tatlılar' forumundadır ve esraa33 tarafından 1 Mart 2009 başlatılmıştır.

    1 Mart 2009
    Konu Sahibi : esraa33
  1. esraa33

    esraa33 Aktif Üye Üye

    Katılım:
    8 Şubat 2009
    Mesajlar:
    70
    Beğenildi:
    0
    Ödül Puanları:
    76
    tadı damakta kalacak bir tatlı.....

    ayvaları soyup ikiye bölün çekirdek yataklarını çıkarıp çekirdeklerini bir kenara alın ayvalarıda kararmamaları için limonlu bir kap suya atın.

    5 adet ayva
    500 gr toz şeker
    1/2 çay kaşığı gıda boyası, aktardan isterken ayva tatlısı için aldığınızı belirtin
    5-6 adet karanfil
    ayvaların çekirdekleri

    temizlenen ayvaları yayvan bir tencereye yanyana dizin. üzerine bir kase suda eritilmiş gıda boyasını dökün.
    toz şekeri, karanfilleri ve ayva çekirdeklerini ekleyin.(istenirse kabuklarda eklenebilir jöle kıvamı veriyor) ayvaların yarısına gelecek kadar soğuk su koyun. taşmamasına dikkat ederek pişirin. pişince servis tabağına alıp kaymak, ceviz veya antep fıstığı ile süsleyin.soğuk yiyin..
    AFİYET OLSUNNN :)))
     

    Ekli Dosyalar:

    Son düzenleme: 1 Mart 2009