Ayvalı Bulgur Pilavı

Konusu 'Pilavlar' forumundadır ve Elif tarafından 11 Kasım 2010 başlatılmıştır.

    11 Kasım 2010
    Konu Sahibi : Elif
  1. Elif

    Elif Onur Üyesi Pro Üye

    Katılım:
    12 Temmuz 2006
    Mesajlar:
    24.644
    Beğenildi:
    5.180
    Ödül Puanları:
    438
    [​IMG]



    1 Ayva
    1 Soğan
    1 Yemek Kaşığı Tereyağı
    1 Yemek Kaşığı Dolmalık Fıstık
    1.5 Su Bardağı Su
    1 Su Bardağı Bulgur
    1/2 Çay Kaşığı Safran

    Ayvanın kabuklarını soyup çekirdekli kısımlarını çıkarın ve dilimleyin. Tencerede tereyağını eritip rendelenmiş soğanı ekleyerek pembeleştirin. Dolmalık fıstığı ekleyip kavurduktan sonra safranı ilave edin.

    Tencereye 1. 5 su bardağı su döküp kaynamaya bırakın. Su kaynayınca dilimlenmiş ayvaları ve bulguru ekleyip yumuşayıncaya kadar yaklaşık 20 dakika pişirin. Sıcak olarak servis yapın.