Ayvalı Tavuk Göğsü

Konusu 'Tatlılar' forumundadır ve xxDerinxx tarafından 20 Ekim 2010 başlatılmıştır.

    20 Ekim 2010
    Konu Sahibi : xxDerinxx
  1. xxDerinxx

    xxDerinxx ♥♥ Aşkım ♥♥ Üye

    Katılım:
    23 Ocak 2010
    Mesajlar:
    9.052
    Beğenildi:
    15
    Ödül Puanları:
    148
    Alıntıdır...



    2 kg. süt
    2 su bardağı şeker
    13 yemek kaşığı un
    4 adet tırnak üstü büyüklüğünde damla sakızı
    2 paket vanilya
    50g. margarin
    4 adet ayva
    1 su bardağı şeker
    2 su bardağı su
    kürdanın ucuyla gıda boyası

    Ayvaları soyup dogruyoruz.Tencereye şekeri, suyu, gıda boyasını koyup ayvaları ekliyoruz içine 10 adet ayva çekirdeği ekleyin suyunun jölemsi olmasını sağlıyacak. Kaynadıktan sonra kısık ateşte yaklaşık bir saat kadar ayvalar yumuşacık olana kadar pişiriyoruz.
    Ayvalar piştikten sonra bir süzgece döküp suyunu süzdürüyoruz.
    Sütü bir tencereye döküyoruz içine damla sakızını(elinizde ufaltın)şekeri, unu ekleyip mikserle iyice çırpın. Muhallebi kıvamına gelene kadar pişirin.Ocaktan alın vanilyayı, margarini ekleyip mikserle 15 dakika çırpın.Ayvaları kasenin altına yerleştirin ve üzerine muhallabiyi dökün.
    Soğuduktan sonra kaseleri ters çevirip üzerine de ayvaların süzülen suyundan gezdirerek servis yapın.
     
  2. 20 Ekim 2010
    Konu Sahibi : xxDerinxx
  3. xxDerinxx

    xxDerinxx ♥♥ Aşkım ♥♥ Üye

    Katılım:
    23 Ocak 2010
    Mesajlar:
    9.052
    Beğenildi:
    15
    Ödül Puanları:
    148