Azerbaycan Böreği

Konusu 'Dünya Mutfakları' forumundadır ve Elif tarafından 13 Aralık 2008 başlatılmıştır.

    13 Aralık 2008
    Konu Sahibi : Elif
  1. Elif

    Elif Onur Üyesi Pro Üye

    Katılım:
    12 Temmuz 2006
    Mesajlar:
    24.620
    Beğenildi:
    5.148
    Ödül Puanları:
    438
    Unu bir kaba koyarak,ortasını havuz gibi açalım.1 su bardağı ılık suda şeker ve mayayı eriterek kabarmasını bekleyelim.Unun içine mayayı ve diğer malzemeleri
    ilave ederek kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edelim.Mayalanması için hamurun üzerine kalın bez örterek 2 saat bekletelim.
    Hamur kabarınca örtüyü açarak biraz dinlendirelim. Hamurdan küçük parçalar koparıp kuçuk yuvarlak bezeler yapalım. Bezeleri su bardagının ağzı buyukluyunde elimizle açarak bir kaşık harc koyup kapatalım. (acdığınız hamur cok kalın olmasın.)
    Sonra yapdıgımız bu borekleri. tenceredeki bol kızgın yağda kızartalım. Dıkkat edin yağ bol olsun.
    ( Dileyen Fırında da kızarta bilir)
     
  2. 20 Mart 2013
    Konu Sahibi : Elif
  3. Azerin

    Azerin Dost istersen, Allah yeter... Pro Üye

    Katılım:
    20 Eylül 2007
    Mesajlar:
    359
    Beğenildi:
    1
    Ödül Puanları:
    108
    Abla malzemeleri yazmayı unutmuşsun galiba.

    :) müsadenle ben yazayım...

    Hamurun Malzemeleri:

    5 -su bardağı un

    2- yumurta

    1-su bardağı yoğurt

    0,5 bardak sıvı yağ

    1-cimdik tuz ve kara biber

    2-tatlı kaşığı şeker

    1 paket maya

    1 paket ülker şekerli vanilin

    (gerekse, su ılave ede bilirsiniz)


    iç harcı

    2-3 tane patates haşlanır, soyulur. Soyulan patatesler çatalla ezilir.
    Tavada onceden doğrayıb, kavurdugumuz soğanın uzerıne eklenıb. 5 dak beraber kavrulur. Tuz ve kara biber ilave edilir
    ve soyumaya bırakılır.


    Yapilisi


    Unu bir kaba koyarak,ortasını havuz gibi açalım.1 su bardağı ılık suda şeker ve mayayı eriterek kabarmasını bekleyelim.Unun içine mayayı ve diğer malzemeleri
    ilave ederek kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edelim.Mayalanması için hamurun üzerine kalın bez örterek 2 saat bekletelim.
    Hamur kabarınca örtüyü açarak biraz dinlendirelim. Hamurdan küçük parçalar koparıp kuçuk yuvarlak bezeler yapalım. Bezeleri su bardagının ağzı buyukluyunde elimizle açarak bir kaşık harc koyup kapatalım. (acdığınız hamur cok kalın olmasın.)
    Sonra yapdıgımız bu borekleri. tenceredeki bol kızgın yağda kızartalım. Dıkkat edin yağ bol olsun.
    ( Dileyen Fırında da kızarta bilir, ama Ben fırında hiç yapmadım.)


    not: İç harcı ceşidli ola bilir. Ama ben genelde patatesle yaparım İsteyen kıymalıda yapa bilir.
     
  4. 20 Mart 2013
    Konu Sahibi : Elif
  5. Azerin

    Azerin Dost istersen, Allah yeter... Pro Üye

    Katılım:
    20 Eylül 2007
    Mesajlar:
    359
    Beğenildi:
    1
    Ödül Puanları:
    108
    [​IMG]


    tencerede yağda bişmiş hali:)


    [​IMG]



    :çay:​

    Buda fırında yapılmış hali:)


    [​IMG]
     
  6. 18 Nisan 2013
    Konu Sahibi : Elif
  7. de_niz

    de_niz Yol arkadaşım Üye

    Katılım:
    28 Ocak 2013
    Mesajlar:
    5.483
    Beğenildi:
    85
    Ödül Puanları:
    93
    de_niz bunu beğendi
     
  8. 11 Ekim 2013
    Konu Sahibi : Elif
  9. doremifasollasido

    doremifasollasido Üye Üye

    Katılım:
    8 Ekim 2013
    Mesajlar:
    27
    Beğenildi:
    1
    Ödül Puanları:
    6
    sevgilim azeri.. bayılacak yapınca :)
     
  10. 5 Şubat 2014
    Konu Sahibi : Elif
  11. mina111

    mina111 Geçici Olarak Hesap Pasiftir ! ÜZGÜN Üye

    Katılım:
    4 Şubat 2014
    Mesajlar:
    70
    Beğenildi:
    0
    Ödül Puanları:
    26
    aman bayılmasın sevgilisiz kalırsın sonra:KK52:
     
  12. 5 Şubat 2014
    Konu Sahibi : Elif
  13. letizia

    letizia Mina'm Üye

    Katılım:
    31 Ağustos 2008
    Mesajlar:
    5.005
    Beğenildi:
    500
    Ödül Puanları:
    188
    Çok güzelmiş paylaşım için teşekkürler.