Babaganus /Diyarbakır

Konusu 'Yöresel Yemekler' forumundadır ve EU1 tarafından 27 Mayıs 2008 başlatılmıştır.

    27 Mayıs 2008
    Konu Sahibi : EU1
  1. EU1

    EU1 Guest

    Yapımı:
    Patlıcanlar kuvvetli bir ateşte her yanı kavurulacak bir şekilde pişirilir. Patlıcanlar pişince bunların yanmış olan kabukları bir bıçakla yukarıdan aşağı doğru soyulur. Kabukları temizlenen her patlıcan, içinde limonlu su bulunan bir kaba konur. Beri yanda biberler kömür ateşinde pişirilir, yanmış olan zar gibi kabukları soyulur ve saplarıyla çekirdekleri çıkarılıp atıldıktan sonra yıkanır ve bir kenarda süzülür. Patlıcanların temizlenmesi sona erince bunlar teker teker limonlu sudan çıkarılır, iyice sıkılır ve parçalara bölünerek havana konur. Suyu süzülmüş biberler de parçalara bölünerek bunların arasına serpiştirilir. Yeteri kadar tuz serpildikten sonra havanda iyice dövülerek macun hâline getirilir. Biberlerle patlıcanlar dövülerek macun hâline getirilince bunları dövmeye devam ederken azar azar yoğurdu katıp bunlara yedirmeli. Bu iş tamam olunca karışımı servis tabağına almalı. Yıkandıktan sonra kıyılmış olan maydanozu üstüne serpiştirmeli. Sadeyağla kırmızı biberi bir tavada kızdırdıktan sonra tabaktakilerin üstüne gezdirerek dökmeli ve hemen servis yapmalı.
     
  2. 28 Mayıs 2008
    Konu Sahibi : EU1
  3. cilekk

    cilekk Kücük adamIna asIk.. Üye

    Katılım:
    11 Ağustos 2007
    Mesajlar:
    6.905
    Beğenildi:
    16
    Ödül Puanları:
    146
    hmm bayilirim buna ben..yunanistan tarafida iyi yapar bunu.
    yanindada sarmisakli cacikla (tzatziki)super olur..
     
  4. 9 Haziran 2008
    Konu Sahibi : EU1
  5. arzella

    arzella Sabırla Beklicem Seni... Üye

    Katılım:
    16 Nisan 2007
    Mesajlar:
    55
    Beğenildi:
    0
    Ödül Puanları:
    76
    bızde çokk yaparız hatta bu aksam kı yemekte buydu sırnaşık şey ama bız daha farklı yapıyoruz bu tarıfıde beyendım bı dahakı yaptıgımda boyle yapıcam....a.s.
     
  6. 10 Temmuz 2008
    Konu Sahibi : EU1
  7. nemida

    nemida Popüler Üye Üye

    Katılım:
    18 Mart 2008
    Mesajlar:
    1.308
    Beğenildi:
    5
    Ödül Puanları:
    106
    patlıcanlar kuvvetli ateşte pişiriliyor dediğiniz ocakta közleme mi yapılıyor?
    bir de kömür ateşini evde nereden bulacağım biberleri ocakta yapsam olur mu a.s