Babahannuş/adana

Konusu 'Yöresel Yemekler' forumundadır ve Sera96 tarafından 29 Nisan 2009 başlatılmıştır.

    29 Nisan 2009
    Konu Sahibi : Sera96
  1. Sera96

    Sera96 benimdemeleğimvar Üye

    Katılım:
    26 Aralık 2008
    Mesajlar:
    904
    Beğenildi:
    1
    Ödül Puanları:
    86
    adana yöresinin inanılmaz lezzetli mezesidir özellikle kebapların yanında inanılmazdır

    közlenmiş patlıcanları soyun derin bir kapta ezin
    közlenmiş biberleri soyup doğrayın
    sarımsakları tuzla iyice dövün kremamsı olsun
    bir kasede zeytinyağını tuz karabiber ve sirkeyi iyice çırpın
    istenirse biberleri acı seçebilirsiniz
    pul biberde kullanılabilir

    3 adet közlenmiş bostan patlıcanı adananın yöresel patlıcanı olsa daha iyi
    6 adet közlenmiş sivri biber
    2 adet közlenmiş kırmızı biber
    1-2 adet orta boy domateş
    1 adet soğan
    3-4 diş sarımsak
    bir tutam maydanoz
    tuz karabiber ve olmazsa olmazı sirke istenirse limon
    ve zeytin yağı

    derin bir salata kasesinde hazırladığınız patlıcan ve biberleri koyun sırasıyla soğanı ve sarımsağı ekleyin bir kere harmanlayın domatesleri minik minik doğrayın tekrar tüm malzemeleri harmanlayın ve servis tabağına alın
    üzerine ince kıyım maydonozu serpin
    ve zeytinyağı tuz karabiber ve sirkeli sosu üzerinde gezdirin
    afiyet olsun
     
    Son düzenleme: 29 Nisan 2009
  2. 24 Ağustos 2009
    Konu Sahibi : Sera96
  3. TILSIM4754

    TILSIM4754 Aktif Üye Üye

    Katılım:
    23 Aralık 2008
    Mesajlar:
    69
    Beğenildi:
    1
    Ödül Puanları:
    76
    Bu adananın deĞıl canım mardın yemeklerınden bırısı Çzellıkle ramazanda yapılır ve yoĞurla beraber sunulur bu malzemelerı kavurup Üzerıne yumurta kırarsanız da muhteŞem oluyo ben bu yemeĞın adını babaĞannuÇ dıye bılıyorm yalnız..
     
  4. 24 Ağustos 2009
    Konu Sahibi : Sera96
  5. xsude

    xsude sadece sensin hayatım Üye

    Katılım:
    22 Ocak 2009
    Mesajlar:
    76
    Beğenildi:
    0
    Ödül Puanları:
    76
    emeğine sağlık canım