Bademli Dondurma-Resimli

Konusu 'Tatlılar' forumundadır ve Elif tarafından 24 Aralık 2008 başlatılmıştır.

    24 Aralık 2008
    Konu Sahibi : Elif
  1. Elif

    Elif Onur Üyesi Pro Üye

    Katılım:
    12 Temmuz 2006
    Mesajlar:
    24.627
    Beğenildi:
    5.161
    Ödül Puanları:
    438
    [​IMG]



    750 gr ( 3 bardak) süt
    225 gr ( 1 bardak) tozşeker
    5 gr ( 1 tatlı kaşığı) salep
    100 gr ( 1 bardak) tuzsuz kabuklu badem

    Yukarıdaki ölçülerle kaymaklı dondurma yapın.
    Bademleri kaynar suya atıp sonra kabuklarını çıkartarak havanda dövün
    veya makineden geçirin. Dondurmaya karıştırıp dondurun.