Bademli Hindi Sote

Konusu 'Et Yemekleri' forumundadır ve fmk tarafından 7 Haziran 2009 başlatılmıştır.

    7 Haziran 2009
    Konu Sahibi : fmk
  1. fmk

    fmk EMANETIYLE TACLANDIRDI... Üye

    Katılım:
    25 Temmuz 2008
    Mesajlar:
    4.472
    Beğenildi:
    0
    Ödül Puanları:
    146
    (Hürriyet Türk mutfagi alintidir)



    Hindi eti (yarim kilo)
    Havuc (1 adet )
    Kirmizi Biber (2 adet)
    Badem (25 gram)
    Siviyag (yarim su bardagi)
    Taze Sogan (6 adet)
    Soya sosu (3 corba kasigi)
    Zencefil (yarim tatli kasigi)
    Seker (bir tatli kasigi)

    1 adet kabugu soyulmus havucu oldukca ince ve uzun dilimler sekinde dograyin. 1 adet ici önceden temizlemis kirmizi biberi ince ince yani havuclarin boyutunda dilimleyin. Yikanmis temizlenmis taze soganlari biber ve havuclarla ayni boyutlarda dilimleyin. Yarim kilo hini etini kusbasi seklinde dograyin.
    Bir tavanin icinde yarim cay bardagi siviyagi koyarak kizdirin ve icine dilimlediginiz hindi etlerini atin ve karistirarak 3-4 dakika kavurun. Üzerine öneden dilimlediginiz havuclari koyarak 1-2 dak. daha kavurun. Üzerine önceden dilimlenmis kirmizi biberleri ilave edin ve 1 dak. daha karistirin. Üzerine 25 gram bademi ve 1 tatli kasigi sekerle koyarak karistirin. Üzerine önceden dilimlenmis taze soganlari ilave ederek 1-2 dak. daha karistirin.
    Üzerine 3 corba kasigi soya sosunu ilave edin. Ardindan üzerine yarim tatli kasigi miktarinda zencefil rendeleyin ve bu sekilde 1 dak. daha pisirin. Pisen yemegi ocatan indirin ve bir servis tabagina alarak servise hazir hale getirin.