Bademli Pilav-Resimli

Konusu 'Pilavlar' forumundadır ve Elif tarafından 24 Aralık 2008 başlatılmıştır.

    24 Aralık 2008
    Konu Sahibi : Elif
  1. Elif

    Elif Onur Üyesi Pro Üye

    Katılım:
    12 Temmuz 2006
    Mesajlar:
    24.619
    Beğenildi:
    5.145
    Ödül Puanları:
    438
    [​IMG]



    2 su bardağı pirinç
    2,5 su bardağı sıcak tavuk suyu
    5-6 yemek kaşığı zeytinyağı
    1 adet soğan
    1 su bardağı soyulmuş badem
    1 tatlı kaşığı ayçiçek yağı
    tuz- karabiber

    Pirinci bol suda biraz tuz ekleyip 1 saat bekletin.
    Bademleri ayçiçek yağı ile sürekli karıştırarak kavurun.
    Tencereye zeytinyağını alıp kızdırın, rendelenmiş soğanı ekleyip biraz kavurun, pirinci süzüp ekleyin ve yine biraz kavurun. Tavuk suyunu ve tuzu ekleyip ağzını kapatıp pişirin.
    Servis sırasında bademleri ekleyip karıştırın ve afiyetle yiyin. (ben pirinçleri biraz diri sevdiğim için 2,5 su bardağı tavuk suyu kullandım, dilerseniz 3 su bardağı kullanın)
    alıntı
     
  2. 5 Mart 2013
    Konu Sahibi : Elif
  3. de_niz

    de_niz Yol arkadaşım Üye

    Katılım:
    28 Ocak 2013
    Mesajlar:
    5.483
    Beğenildi:
    85
    Ödül Puanları:
    93
    Denemek isterim mersi