Bahar Pastası Tarifi

Konusu 'Kekler - Pastalar' forumundadır ve NILBERA tarafından 6 Eylül 2009 başlatılmıştır.

    6 Eylül 2009
    Konu Sahibi : NILBERA
  1. NILBERA

    NILBERA SeVGi KeLeBeĞi Pro Üye

    Katılım:
    12 Temmuz 2006
    Mesajlar:
    6.271
    Beğenildi:
    82
    Ödül Puanları:
    153
    alıntıdır



    2 yumurta
    1 çay bardağı toz şeker
    50 g margarin
    1 poşet Dr. Oetker Şekerli Vanilin
    1.5 çay bardağı un
    1 poşet Dr. Oetker Hamur Kabartma Tozu
    12 adet çilek
    Çilekli krema için:
    200 gr çilek
    Yarım çay bardağı Dr. Oetker pudra şekeri
    1 paket D.r Oetker limon aromalı jöle
    5 çay bardağı su
    1 poşet Dr. Oetker Krem Şanti
    1 su bardağı soğuk süt
    Beyaz krema için:
    1 poşet Dr. Oetker Krem Şanti
    1 su bardağı soğuk süt

    Hamur:Yumurta ve şekeri 2 dakika çırpın.Üzerine margarin, şekerli vanilin,nun ve kabartma tozunu ilave edip 1 dakika daha çırpın.28 cm çapındaki yağlanmış kelepçeli kalıba döküp 150 C’ye ısıtılmış fırında 20 dakika pişirin. Soğuduktan sonra kalıbın kelepçesini çıkartıp yıkayın ve tekrar takın. Çilekleri ayıklayıp ortadan ikiye kesin ve kalıbın çerçevesi boyunca dizin.
    Çilekli Krema:
    Çilekleri pudra şekeri ile püre haline getirin. Jöleyi su ile tarifine göre hazırlayın. Krem Şantiyi soğuk süt ile 2-3 dk çırpın. Üzerine çilekli püreyi ve oda sıcaklığına gelen jölenin yarısını ilave edip iyice karıştırın.
    Beyaz Krema:
    Krem Şantiyi soğuk süt ile çırpın.Ayırdığınız jöleyi ilave edin ve iyice karıştırın. Pasta zemininin üzerine önce beyaz kremayı, üzerine de çilkeli kremayı yayın. Bir Çatal yardımı ile alttan üste doğru hafifçe karıştırarak yüzeye yer yer beyaz kremadan çıkartın. Üzerini düzeltip buzdolabında 3-4 saat dinlendirin ve dilimleyerek servis yapı
     
  2. 6 Eylül 2009
    Konu Sahibi : NILBERA
  3. NILBERA

    NILBERA SeVGi KeLeBeĞi Pro Üye

    Katılım:
    12 Temmuz 2006
    Mesajlar:
    6.271
    Beğenildi:
    82
    Ödül Puanları:
    153
    [​IMG]

    alıntıdır