Bahar Pilavı

Konusu 'Pilavlar' forumundadır ve carbonxxx tarafından 2 Ağustos 2010 başlatılmıştır.

    2 Ağustos 2010
    Konu Sahibi : carbonxxx
  1. carbonxxx

    carbonxxx SatanistKesenPsikopatCat Üye

    Katılım:
    8 Ekim 2009
    Mesajlar:
    2.433
    Beğenildi:
    16
    Ödül Puanları:
    148
    Miss gibi kokan rengarenk bir pilav tarifi :)

    Havuçları , mantarları 4 e bölüp doğrayın ufak ufak.. Havuçları ve bezelyeleri ve mısırları bir tencerede fazla yumuşamadan haşlayın.. Mantarları ayrı bir tavada hafif diri kalana kadar kavurun..

    2 havuç
    3yemek kaşığı bezelye
    7-8 adet orta boy mantar
    2 yemek kaşığı mısır
    2 bardak pirinç
    1 adet et bulyon
    tereyağı
    sıvıyağ

    2 subardağı pirincimizin nişastası çıkana kadar yıkıyoruz.. 3-4 kez sudan geçiriyoruz..
    Tencerede sıvı yağ ve çok az tereyağı (1 tatlı kaşığı kadar) ekleyip eriyince süzdüğümüz pirinçleri ekleyip tane tane olana kadar kavuruyoruz.. 1 bardak birince 1,5 su bardağı su ekliyoruz. Yani toplamda 3 bardak su ve çeyrek bardak daha su ekliyoruz kaynama payı olarak.. Suyunun içine et bulyonu ekliyoruz.. haşladığımız mısır- bezelye- havuç ve mantarlarıda ekleyip suyuna bir iki kez karıştırıyoruz.. kapağını kapatıp 10-15 dk hiç açmadan çok kısık ateşte demlenmesini sağlıyoruz.. Piştikten sonra çay kaşığının ucu ile küçük tereyağı parçaları alıp pilavın üstüne koyuyoruz.. Buharının sıcaklığı ile tereyağı eriyecektir üzerinde.. 15dk dinlendikten sonra servis edebiliriz.