Baharatlar - Böceklenmiş Köri!

Konusu 'Mutfak Püf Noktaları' forumundadır ve Tukhidna tarafından 17 Ekim 2010 başlatılmıştır.

    17 Ekim 2010
    Konu Sahibi : Tukhidna
  1. Tukhidna

    Tukhidna 듹우 약물 Üye

    Katılım:
    3 Ekim 2009
    Mesajlar:
    24
    Beğenildi:
    0
    Ödül Puanları:
    76
    Böcek fobisi olan bir insan olarak hayatımın kabusunu yaşadım bir kaç gün önce :sinifsinif:
    Öğrenciyim, yaz tatili için ailemin yanına giderken daha yeni aldığım köriyi baharatlığa doldurmuştum. Geçenlerde alışverişe gittiğimde yeni köri aldım o kalanı kullanmayayım, nolur nolmaz diye.. En fazla tadı değişmiştir diye düşünürken... Lavaboya dökeyim de yenisini koyarım diye açtım kapağın ağzını, lavaboya bir döktüm ki gerisini siz düşünün mafoldumben minicik bir sürü yaratık! Anlatırken bile tüylerim diken diken oluyor :1shok:

    Artık korkudan, baharat kullanırken psikopat gibi incelemeye başladım senağlama köriyi de buzdolabına koydum belki faydası olur diye..

    Bilgisizliğimi bağışlayın.. Sonuçta 3 senedir yemek yapan bir insanım.. Sormak istediklerim şunlar..
    -Köri veya herhangi bir baharatın uzun süre taze kalması için siz neler yapıyorsunuz?
    -Baharatlıklarımız plastik mi cam mı olmalıdır?
    -Şeffaf mı yoksa ışık görmeyecek şekilde koyu renk mi olmalıdır?

    Cevaplarınız için şimdiden teşekkür ederim opuyorumnanaktan
     
  2. 18 Ekim 2010
    Konu Sahibi : Tukhidna
  3. olgu35

    olgu35 ölümden başkası yalan Pro Üye

    Katılım:
    11 Ağustos 2009
    Mesajlar:
    3.424
    Beğenildi:
    2
    Ödül Puanları:
    148

    Baharatların Saklanması
    Baharatlarda diğer tüm yiyecekler gibi mutlaka ambalajlı olarak satın alınmalı ve kullanım tarihine dikkat edilmelidir. Baharatların ilk günkü gibi taze, sağlıklı ve lezzetini kaybetmeden saklanması konusunda bazı noktalara dikkat etmek gerekiyor.

    Bilinmesi gereken ışığın baharat renklerini değiştirmesi ve havadaki oksijen ve nemliliğin baharatın lezzetini ve kokusunu bozacağıdır.

    Baharatlar asla ocakların üzerindeki veya yakınındaki raflarda saklanmamalı. Çünkü ısı ocaklardan yukarı çıkar ve bu raflardaki baharatların ısısının artmasına ve dolayısıyla lezzetlerini kaybetmelerine, renklerinin ve kokularının değişmesine yol açar.

    Toz baharatlar, tane baharatlara göre dış etkenlerden daha çabuk etkilenecekleri için tane olanlar tercih edilmeli. Öğütülmemiş baharatları 1 yıla kadar saklayabilirsiniz.

    Az miktarda satın alırsanız her zaman taze ve lezzetli baharat tüketmiş olursunuz.

    Baharatların en ideal saklama yeri buzluk veya buzdolabıdır. Alternatif olarak mutfağın serin, kuru ve karanlık bir köşesinde ve mutlaka cam/porselen kavanozlarda saklanmalıdır. Kullanma sırasında veya kavanoz içinde mutkala kuru ve temiz kaşık kullanılmalıdır.

    yerimseniben

    -alıntıdır-



     
  4. 18 Ekim 2010
    Konu Sahibi : Tukhidna
  5. TatLiGaci

    TatLiGaci Heidi ve kankileri Üye

    Katılım:
    10 Şubat 2009
    Mesajlar:
    14.516
    Beğenildi:
    70
    Ödül Puanları:
    203
    bende de..kırmızı toz biber de aynen öyle olmuştu..lavaboya döktüm..küçük canlılar kaçışmaya başladıkafamçokkarıştı..buzdolabı çözüm olabilir..
     
  6. 18 Ekim 2010
    Konu Sahibi : Tukhidna
  7. Saruboceq

    Saruboceq İki Kız Annesi :) Pro Üye

    Katılım:
    17 Ekim 2007
    Mesajlar:
    12.405
    Beğenildi:
    102
    Ödül Puanları:
    198
    Ben baharatlarımı buzdolabında küçük mama kavanozlarında saklıyorum hem yer kaplamıyorlar hemde böceklenmiyorlar.Hani bebekler için minik mama kavanozları var ya işte onlar.
     
  8. 25 Mart 2013
    Konu Sahibi : Tukhidna
  9. Luceyn

    Luceyn Stop Animal Testing Pro Üye

    Katılım:
    3 Şubat 2010
    Mesajlar:
    9.247
    Beğenildi:
    3.542
    Ödül Puanları:
    238
    Baharatların böceklendiğini hiç bilmiyordum,şaşırdım şimdi.
    Yarın baharatlığı elden geçirip,yerini değiştireyim ya.