Baharatlarla zayıflama

Konusu 'Bitki Sözlüğü' forumundadır ve DevrimGzde tarafından 22 Ağustos 2009 başlatılmıştır.

    22 Ağustos 2009
    Konu Sahibi : DevrimGzde
  1. DevrimGzde

    DevrimGzde Aktif Üye Üye

    Katılım:
    12 Kasım 2006
    Mesajlar:
    178
    Beğenildi:
    1
    Ödül Puanları:
    86
    Bazı baharatları soframızdan eksik etmezsek zayıflayabilirmişiz.


    Listeyi bir yerde buldum ve araştırdım. Zayıflamaya ne etkisi olabilir diye. sizinle paylaşıyorum.

    Bu baharatlar:
    zerdeçal
    Zerdeçal en etkin ve en yaygın kullanılan antioksidanlardan biridir.


    Zencefil
    Bağırsaklarda biriken ve atılamayan gazların kolaylıkla atılmasını sağlar
    Vücutta sıcaklık ve terleme meydana getirir.
    Zencefil gerçekten iyi bir anti oksidandır.

    Kırmızı Biber:
    sindirimi kolaylaştırır
    terlemeyi arttırır.

    Biberiye: Yağ eritici ve hazım kolaylaştırıcı bu bitki, vücutta biriken toksinleri atarak ideal bir kiloya kavuşmanızı sağlıyor.


    kekik:


    Kekik, içerdiği maddelerle hücrelerden salgılanan serbest radikalleri bağlayarak sağlık açısından birçok fayda oluşturmaktadır. Kekik, içeriğindeki maddelerle vücutta hücre koruma sistemlerini geliştirmesiyle antioksidan, kanser oluşumunu engellemesiyle antikanserojen, diyabet hastalığını engellemesiyle antidiyabetik ve vücuttaki kolestrol oranını ayarlamasıyla antikolestremik özellikler taşımaktadır.

    Ender Saraçtan Bir Alıntı ""Diyetlerde baharatların yeri nedir ?
    Baharatlar çok önemli. Mesela zencefil yağları yakar, zerdeçal karaciğerden toksin attırır,
    biberiye iyi bir antioksidandır, kekik şekeri düşürür, sarmısak zayıflamaya yardımcı olur. ""


    Başka bir internet sitesinden alıntı "
    Hollanda’da yapılan bir araştırmada, birçok baharatın karıştırılmasıyla elde edilen ve Asya mutfağının vazgeçilmez baharatı köriyle çayın kilo vermeye yardımcı olduğu ortaya çıktı.
    Baharatların, vücut ısısı yaratan bir doğal yağ yakma süreci oluşmasına yardımcı olduklarını belirten bilim adamları, yeşil ve siyah çayın da metabolizmayı hızlandıran benzer bir etkileri bulunduğuna işaret ediyorlar.
    Hollanda’nın Maastricht Üniversitesinde fareler üzerinde yapılan deneylerde, özellikle karabiber, kişniş, zerdeçal, kırmızı biber, kimyon, zencefil ve soğanın bu sürece büyük etkisi olduğu tespit edildi.

    Baharatlı yemeklerin ağırlıkta olduğu Asya mutfağından özellikle Pakistan ve Hindistan yemeklerinin, insanlarda hızlı bir doyma hissi yarattığını ve böylece az yemelerini sağladığını, aynı zamanda sindirime de yardımcı olduğunu belirten araştırmacılar, buna karşın kilo vermek için sadece köri ve çaya bel bağlamanın “hayal kırıklığı” yaratacağı uyarısında bulunarak, “Spor salonu üyeliğinizi hemen iptal etmeyin” diyorlar.

    Araştırmanın sonuçları, Fizyoloji ve Davranış adlı tıp dergisinde de yayınlandı.
    "
     
  2. 24 Ağustos 2009
    Konu Sahibi : DevrimGzde
  3. DevrimGzde

    DevrimGzde Aktif Üye Üye

    Katılım:
    12 Kasım 2006
    Mesajlar:
    178
    Beğenildi:
    1
    Ödül Puanları:
    86
    Zayıflatan 10 mucize bitki





    At kuyruğu bitkisi: idrar sökücü özelliğiyle biliniyor. Yağ dokularını eritmeye yardım eden bitki yaraların iyileşmesine de yardımcı oluyor. Fakat tüm idrar söktürücü bitkilerde olduğu gibi fazla dozda kullanılırsa böbreklere zarar verebilir.



    Maydanoz: metabolizmayı hızlandırarak bağ dokusunu güçlendiriyor. Maydanoz yemek ve çayını içmek, ödemlere ve vücudun su toplamasına karşı çok etkili bir yöntem olarak biliniyor.



    Adaçayı: zayıflamak isteyenler tarafından iştah kesici olarak kullanılıyor. Çay ve yemeklerde baharat olarak da kullanılabiliyor



    Fesleğen: vücutta biriken fazla suyu atmaya yardımcı oluyor. Üstelik, içindeki eter yağların moral yükseltici etkisi bulunuyor.



    Kekik: sindirim sorunlarını tedavi edici etkiye sahip ve metabolizmayı hızlandırıyor. Bağışıklık sistemini güçlendirmenin yanı sıra yorgunluktan şikayet edenlere zindelik veriyor.



    Civanperçemi: tatlıya karşı iştahı keser, tokluk hissi verir. Tazelik veren lezzeti, ağır yemeklerin tadını hafifletir.

    Biberiye: sindirimi düzenler. ıyi bir canlandırıcıdır, kan dolaşımını hızlandırır, cildi sıkılaştırır. Et yemeklerinde kullanılabilir.

    Tere: vücuttaki yağ yakımını hızlandırıyor. ınce yaprakları pişince acılaştığı için çiğ yemek gerekir. Ayrıca içinde birçok vitamin barındırır.

    Sinameki: kalın bağırsakta suyun emilmesini önleyerek müshil görevi yapar. Uzun süreli kullanımlarda bağırsaklarda yan etkilere yol açacağından idrar söktürücü özelliği bulunan rezene ve nane gibi bitkilerle desteklenmesi gerekiyor.

    Balık otu: bünyenin kimyasını hızlandırarak zayıflamaya destek olur. ıçindeki maddeler tırnakları güçlendirerek saçlara parlaklık verir. Salata ve meyveli içecekler içinde kullanılabilir.