Baharli Barbunya Fasulyesi[meksika]

Konusu 'Dünya Mutfakları' forumundadır ve Elif tarafından 19 Ocak 2009 başlatılmıştır.

    19 Ocak 2009
    Konu Sahibi : Elif
  1. Elif

    Elif Onur Üyesi Pro Üye

    Katılım:
    12 Temmuz 2006
    Mesajlar:
    24.662
    Beğenildi:
    5.193
    Ödül Puanları:
    438
    Fasulyeyi yıkayın ve soğan, sarımsakla birlikte bir tencereye koyun. Fasulyeyi kaplayacak kadar su doldurun ve kaynatın.
    Sonra hafif ateşte 20 dakika kadar veya fasulyelerin kabukları buruşuncaya kadar tıkırdatın. Gerekirse yine fasulyeleri örtecek kadar su ekleyin. Fasulye yumuşayınca tadına bakarak tuz ve biber ilave edin.
    Fasulyeyi tencerenin kapağını örtmeden 30 dakika daha pişirin.
    Yaklaşık 3 çorba kaşığı dolusu fasulyeyi küçük bir kaseye koyun. Yumuşak bir püre yapmak için fasulyeyi ezerken içine fasulyenin suyundan katın.
    Fasulye püresini, suyu koyulaştırmak için fasulyenin suyuna ilave edin. Fasulyeler biraz suluca olabilir, ama suyu fazla olmamalıdır.