Bahçıvan Güveci

Konusu 'Sebze Yemekleri' forumundadır ve Elif tarafından 30 Aralık 2008 başlatılmıştır.

    30 Aralık 2008
    Konu Sahibi : Elif
  1. Elif

    Elif Onur Üyesi Pro Üye

    Katılım:
    12 Temmuz 2006
    Mesajlar:
    24.608
    Beğenildi:
    5.137
    Ödül Puanları:
    438
    Patlıcanları alaca soyarak, boyuna dörde kesin.
    Ardından enine ikiye kesin.
    Tuzlu suda 30 dakika bekletin.
    Yıkayıp, suyunu süzün.
    Üzerine piyazlık doğranmış soğanları, kabukları soyulmuş srımsakları, iri doğranmış çarliston biberleri ve domatesleri, tuzu, karabiber ve kimyonu ekleyip karıştırın.
    10 Dakika sebzeler suyunu salana dek bekletin.
    Güveç tenceresine eti alın.
    Et suyunu bırakıp, çekene dek kavurun.
    Et suyunu iyice çekince sebzeleri tencereye dizin.
    Üzerine yarım su bardağı ayçiçek yağını gezdirin.
    Güvecin ağız kısmını alüminyum folyo ile kapatıp, tencerenin kapağını kapatın.
    Çok kısık ateşte pişirin.