Bahcivan kebabi(resimli)

Konusu 'Kebaplar' forumundadır ve AsiMavi tarafından 11 Haziran 2008 başlatılmıştır.

    11 Haziran 2008
    Konu Sahibi : AsiMavi
  1. AsiMavi

    AsiMavi ♥♥..hosgeldin BeHiCeM..♥♥ Üye

    Katılım:
    13 Mayıs 2008
    Mesajlar:
    3.345
    Beğenildi:
    20
    Ödül Puanları:
    148
    kolay ve lezzetli bir tarif.



    1 kg kuzu kuşbaşı et
    2 baş kuru soğan, yemeklik doğranmış
    2 yemek kaşığı zeytinyağı
    1 yemek kaşığı salça
    2 havuç, küp küp doğranmış
    2 patates, küp küp doğranmış
    3-4 sivribiber, ikiye bölünmüş
    3 domates, soyulup dilimlenmiş
    1-2 tatlı kaşığı tuz

    . kuşbaşı etin fazla yağlarını temizleyip yemeklik doğranmış 2 soğan ve 2 yemek kaşığı zeytinyağı ile birlikte tencereye alın. arasıra karıştırarak et bıraktığı suyu çekene kadar pişirin.

    2. 1 yemek kaşığı salçayı bir kase kaynamış suyun içinde sulandırın ve etlerin üzerine dökün. (etlerin kendi sularını çektiklerinden emin olmadan salçayı eklemeyin. aksi taktirde suyu bulanık olur.) 1-2 defa karıştırın. daha sonra etlerin hizasına kadar kaynamış su ekleyin. (yüze yüz)

    3. bu arada küp şeklinde doğranmış havuçları ve patatesleri yarım kızarmış olacak şekilde yağdan geçirin. kevgirde veya bir kağıt havlunun üzerinde yağlarını süzdürün.

    4. etleri fırın kabına boşaltın. sebzeleri üzerlerine yayın. üstlerini sivribiber ve domatesle süsleyin. fırın kabının üzerini alümnyum folyoyla kapatın.

    5. servis yapmaya 10-15 dakika kala önceden ısıtılmış fırına koyun. (böylece yememk hem ısınmış hem de demlenmiş oluyor)

    6. pirinç pilavı ile servis yapın.
     
  2. 11 Haziran 2008
    Konu Sahibi : AsiMavi
  3. AsiMavi

    AsiMavi ♥♥..hosgeldin BeHiCeM..♥♥ Üye

    Katılım:
    13 Mayıs 2008
    Mesajlar:
    3.345
    Beğenildi:
    20
    Ödül Puanları:
    148
  4. 11 Eylül 2008
    Konu Sahibi : AsiMavi
  5. bitli papatya

    bitli papatya Popüler Üye Üye

    Katılım:
    29 Nisan 2007
    Mesajlar:
    315
    Beğenildi:
    0
    Ödül Puanları:
    106
    yemek çok güzel görünüyor.havuç ve patatesler çok küçük doğranmayacak sanırım.resmi görmeseydim minik minik doğrardım.resimde iri görünüyorlar.
     
  6. 18 Eylül 2008
    Konu Sahibi : AsiMavi
  7. serpilce

    serpilce Aktif Üye Üye

    Katılım:
    28 Haziran 2007
    Mesajlar:
    439
    Beğenildi:
    2
    Ödül Puanları:
    86
    harika görünümlü kesin tadıda öyledircokacimcoook bir ana yemek teşekkürlera.s.
     
  8. 11 Ekim 2008
    Konu Sahibi : AsiMavi
  9. hsntn

    hsntn Popüler Üye Üye

    Katılım:
    14 Mart 2008
    Mesajlar:
    432
    Beğenildi:
    4
    Ödül Puanları:
    108
    bu yemeğin tarifi ve resmi portakal ağacından alıntı arkadaş belirtmemiş ben bu tarifi orda gördüm
     
  10. 6 Aralık 2009
    Konu Sahibi : AsiMavi
  11. Feyza79

    Feyza79 kar ciceklerim Üye

    Katılım:
    2 Aralık 2007
    Mesajlar:
    4.591
    Beğenildi:
    20
    Ödül Puanları:
    108
    cok güzel gözüküyor eline saglik beyim bayilir etli yemeklere:))
     
  12. 6 Şubat 2012
    Konu Sahibi : AsiMavi
  13. sincerelyesra

    sincerelyesra Aktif Üye Üye

    Katılım:
    16 Ocak 2011
    Mesajlar:
    940
    Beğenildi:
    3
    Ödül Puanları:
    63
    cok guzel ama soslu olsa daha iyi olurdu sanki.