Bakla Çırpması

Konusu 'Sebze Yemekleri' forumundadır ve Elif tarafından 8 Şubat 2009 başlatılmıştır.

    8 Şubat 2009
    Konu Sahibi : Elif
  1. Elif

    Elif Onur Üyesi Pro Üye

    Katılım:
    12 Temmuz 2006
    Mesajlar:
    24.651
    Beğenildi:
    5.190
    Ödül Puanları:
    438
    [​IMG]



    1 Kilo taze fasulye
    4 Adet yumurta
    2 Adet kuru soğan
    3-4 Adet sivri biber
    6 Çorba kaşığı tereyağı
    Aldığı kadar un
    Tuz

    Fasulyeleri ayıklayıp, akiye kesin.
    Tuzlu suda haşlayıp, süzün.
    Doğranmış soğan ve biberi, 3 çorba kaşığı tereyağında kavurun.
    Fasulyeyi ekleyip, kavurmaya devam edin.
    Yumurtaları çırpıp, krep hamuru elde edene kadar un ve biraz tuz ilave ederek karıştırın.
    Kalan tereyağını teflon tavada eritip, karışımdan kepçe ile alarak krep şeklinde iki taraflı kızartın.
    Küçük küçük kesip, fasulyeli karışımla karıştırın