Bakla Ezmesi

Konusu 'Mezeler - Ordövrler' forumundadır ve Elif tarafından 20 Ocak 2009 başlatılmıştır.

    20 Ocak 2009
    Konu Sahibi : Elif
  1. Elif

    Elif Onur Üyesi Pro Üye

    Katılım:
    12 Temmuz 2006
    Mesajlar:
    24.608
    Beğenildi:
    5.137
    Ödül Puanları:
    438
    [​IMG]



    500gr bakla içi
    1adet limon
    ½ bardak tahin
    5diş sarımsak
    1tutam maydanoz
    Tuz-karabiber, kırmızıbiber
    Sıvıyağ

    Bakla içlerini akşamdan ıslatarak ertesi gün haşlayın. Haşlanan baklanın suyunu süzerek robotta çekin. Püre olsun. Sarımsakları dövün, püreye katın. Yağ ve tahini de karıştırın, baharatını serpin tekrar karıştırın. Üzerini maydanoz ile süsleyerek servis edin