Baklava/yaren_76 üyemizden

Konusu 'Tatlılar' forumundadır ve Elif tarafından 24 Aralık 2008 başlatılmıştır.

    24 Aralık 2008
    Konu Sahibi : Elif
  1. Elif

    Elif Onur Üyesi Pro Üye

    Katılım:
    12 Temmuz 2006
    Mesajlar:
    24.608
    Beğenildi:
    5.137
    Ödül Puanları:
    438
    Malzemeler nişasta hariç hepsi yoğurulur,en son un yavaş yavaş ilave edilir,
    kulak memesi yumuşaklığında olucak,minik bezeler(cevizden küçük)yapılıp,üstüne bez kapatılır
    yaklaşık(60 beze)
    bezeleri nişasta serperek yuvarlak açın(süy fincanı tabağı büyüklüğünde)
    aralarına nişasta serpip,10-15 yufkayı üst üste koyun hepsini bir büyüterek merdaneyle,tepsinizin büyüklüğüne göre açın,aralarına fındık serpin,
    15 li açarsanız,4 kerede yufkayı büyütme işlemi biter
    onu kendiniz ayarlayın,şekilli kesip,üstüne 1 paket yağı çok kızdırıp fokurdarken kaşıkla her yerine dökün fırına verin
    şerbeti sıcak ,baklava soğuk olucak,şerbeti önce 2 kepçe sıcakken gezdirin,ılıyınca hepsini dökünki hamur olmasın