Baklavalı Kek Tarifi

Konusu 'Kekler - Pastalar' forumundadır ve NILBERA tarafından 6 Eylül 2009 başlatılmıştır.

    6 Eylül 2009
    Konu Sahibi : NILBERA
  1. NILBERA

    NILBERA SeVGi KeLeBeĞi Pro Üye

    Katılım:
    12 Temmuz 2006
    Mesajlar:
    6.271
    Beğenildi:
    82
    Ödül Puanları:
    153
    alıntıdır



    Hamur İçin
    1 adet yumurta
    1.5 çay bardağı sıvı yağ
    1.5 çay bardağı süt
    1.5 çay kaşığı tuz
    Yeterince un
    Kek İçin
    3 Adet yumurta
    1 su bardağı şeker
    1.5 su bardağı un
    1 su bardağı ceviz
    Şurubu İçin
    4 su bardağı şeker
    4.5 su bardağı su
    1-2 damla limon

    Kulak memesi yumuşaklığında hamur yoğurulur. 20 beze yapılarak bezeler tatlı tabağı büyülüğünde açılır. 10 adet beze üst üste aralarına bir kaşık nişasta sürülür, diğer 10 beze nişasta ile üst üstte biriktirilir. Bu 10 beze merdane yardımıyla fırın tepsisi büyüklüğünde yuvarlakça açılır ve tepsiye konarak kenarlarından sarkanlar kesilir. Kek tarife göre çırpılıp
    hamurun üzerine sürülür, diğer 10 bezede fırın tepsisi büyüklüğünde açılarak kek hamurun üzerine kapatılır. Fırınlamadan önce kare veya dikdörtgen şeklinde kesildikten sonra bir paket margarin (eğer varsa ½ paket margarin,
    3 kaşık tereyağı) eritilip fırına sürülür. 200-230 derecede pişirilir.

    NOT: Baklava soğuk ve şerbet ılık olacak, şerbet servisten 2-3 saat önceden dökülecek.
     
  2. 6 Eylül 2009
    Konu Sahibi : NILBERA
  3. NILBERA

    NILBERA SeVGi KeLeBeĞi Pro Üye

    Katılım:
    12 Temmuz 2006
    Mesajlar:
    6.271
    Beğenildi:
    82
    Ödül Puanları:
    153
    [​IMG]

    alıntıdır