Baklavalık Yufka ile Baklava Yapanlar bilgilerinize ihtiyacım var :)

Konusu 'Yemek Tarifleri' forumundadır ve mucok tarafından 11 Kasım 2010 başlatılmıştır.

    11 Kasım 2010
    Konu Sahibi : mucok
  1. mucok

    mucok Popüler Üye Üye

    Katılım:
    13 Ağustos 2010
    Mesajlar:
    553
    Beğenildi:
    3
    Ödül Puanları:
    108
    Malum bayram kapıda ve herkezin evinde mutlaka bir tatlı çeşidi olur..Ben genelde şekerpare ve revani yaparak geçiştirirdim bayramı ama bu bayram farklı bir tatlı olsun istiyorum ..Artık evimize bayramda gelenler hangi tatlı olduğunu bilir dereceye geldiler yufka açmayı bile beceremezken baklava yufkasını hiç açamam herhalde :) Allah tan şimdi kolaylık çıktıda marketlerde yufkacılarda hazır bir şekilde satılıyor bu baklavalık yufka'lar.. Ben bu bayram alıp yapmayı düşünüyorum ama geçen bayram baklavalık yufkayla baklava yapmayı deniyen eltim hiç beğenmediğini söylemişti belki o becerememiştir dieyrek birde size sormak istiyorum?

    Aranız da baklavalık yufkayı deniyen bilen var mı? Nasıl yapıyorsunuz ? Ne gibi değişiklikler uyguluyorsunuz? Ve tad konusunda bilgi verirseniz çok sevinirim?:KK56:
     
  2. 12 Kasım 2010
    Konu Sahibi : mucok
  3. mucok

    mucok Popüler Üye Üye

    Katılım:
    13 Ağustos 2010
    Mesajlar:
    553
    Beğenildi:
    3
    Ödül Puanları:
    108
    CeVAp yok ama ben baklavalık yufka arayışına girdim artık deneyince ben yazarım sonuçlarımı...
     
  4. 12 Kasım 2010
    Konu Sahibi : mucok
  5. kanaviçe

    kanaviçe Popüler Üye Üye

    Katılım:
    6 Mart 2007
    Mesajlar:
    1.626
    Beğenildi:
    1
    Ödül Puanları:
    106
    ben baklavalık yufkayla yapılan tatlıları hiç beğenmedim :KK20:
     
  6. 13 Kasım 2010
    Konu Sahibi : mucok
  7. nazlxixmelek

    nazlxixmelek Y >>-('v')->> F =>~~K&K~~ Pro Üye

    Katılım:
    1 Kasım 2007
    Mesajlar:
    4.831
    Beğenildi:
    4
    Ödül Puanları:
    106
    canım ben yapmadım hiç ama görümcem yapmıştı fena olmamıştı çok kalın olmuştu sen katları orta karar koy yaparsan...
    ama tvde baklavalık yufka ile bül bül yuvası yapımı vardı bende alıp onu deniycem bir ara..
    nasıl oluyor dikdörtgen kesimlimi yufkalar bilmem ama tvdeki dikdörtgendi her birine ceviz serpti yada antep fıstığı sonra oklava ile sarıp büzüştürdü onuda gül şeklinde döndürdü büyük oldu mama küçültmek senin elinde.. üzerinede kızdırılmış tereyağ döküp fırınladı...
    büzüştürüp oklavayı çektikten sonra kare kare kesip pişirebilirsin oda güzel olur.. baklavadan daha kolay yapımı...
     
  8. 13 Kasım 2010
    Konu Sahibi : mucok
  9. ThirtyFouR

    ThirtyFouR iStaNBuL Pro Üye

    Katılım:
    28 Ocak 2010
    Mesajlar:
    7.518
    Beğenildi:
    411
    Ödül Puanları:
    188

    ben baklava degilde
    kadayif tatlisi yapiyorum bu hazir yufkalardan

    taze kadayifi aliyorum, bol eritilmis tereyag ve cevizle karistiriyorum
    kadayifi serip üzerine bu karisimi dagitiyorum
    sonra ince rolo halinde sarip
    yanyana ve yapisik bi sekilde tepsiye diziyorum
    pisiriyorum ve sonra serbetini yapiyorum

    güzel oluyor, ben begeniyorum... serbetini tutturmak cok önemli,
    fazla koyunca güzel olmuyor, biraz citir citir olunca seviyorum

    ve bi kere ceviz yerine hindistan cevizi kullanmistim, icine ve sonra üzerine
    oda güzel olmustu
     
  10. 15 Kasım 2010
    Konu Sahibi : mucok
  11. mucok

    mucok Popüler Üye Üye

    Katılım:
    13 Ağustos 2010
    Mesajlar:
    553
    Beğenildi:
    3
    Ödül Puanları:
    108
    Teşekkürler arkadaşlar dün tüm marketleri dolaştım istediğim marka baklavalık yufkayı bulucağım diye en sonun da bir markette buldum. Bu markanın baklavası nette araştırdığım kadarıyla güzel oluyormuş.. Bu akşam arkasında ki tarife göre yapmayı düşünüyorum.. Ya burma yapıcağım ya da normal baklava benim gibi beceriksiz biri bu işin altından kalkarsa herkez yapar :KK70:

    ThirtyFour : Kadayıf en sevdiğim tatlılar arasındadır.. Verdiğin tarifi deniyeceğim..TEŞEKKÜRLER..

    nazlımelek : ilk önce bir yufkayla burma baklavayı deniyeceğim eğer yapabilirsem ona devam ederim ama yapamazsam normal baklavada ilerliyeceğim.. Aldığım markanın yufkası nasıl bilmiyorum şöyle kenarından bakınca kalın gibi geldi bana ama inşallah açınca öyle bir şeyle karşılaşmam bu markayıda nette memnun olanlar çoğunluğu sayesin de gidip aldım kalın olsaydı mutlaka söylerlerdi..

    kanaviçe : ben hiç yemedim bilemiyorum ama bazı markaların baklavalık yufkasıyla hiç güzel olmuyormuş..
     
  12. 15 Kasım 2010
    Konu Sahibi : mucok
  13. Mxixsra

    Mxixsra Paşa nın annesi Üye

    Katılım:
    7 Temmuz 2008
    Mesajlar:
    12.060
    Beğenildi:
    9
    Ödül Puanları:
    196
    Ben ve çevremde yiyen herkes baklavalık yufkayla yaptığım baklavayı çokkkkkkk beğendik.Hatta bizede yap diye sipariş verenler çok oldu.
    Ben 7 no bildiğimiz örgü şişiyle yapıyorum.Yufkaya margarin ve terayağı karışımını fırçayla sürdükten sonra çizgi halinde cevizini yayıyorum sonra şişe sarıp ,her iki taraftan büzdürüp şişten çıkarıyorum,tepsiye dziyorum.Kalan yağı üzerine sürüp pişiriyorum enfesss oluyor
     
  14. 15 Kasım 2010
    Konu Sahibi : mucok
  15. mucok

    mucok Popüler Üye Üye

    Katılım:
    13 Ağustos 2010
    Mesajlar:
    553
    Beğenildi:
    3
    Ödül Puanları:
    108
    Çok teşekkür ediyorum birazda başlıyacağım verdiğiniz fikiri ancak oklava yöntemiyle yapabilirim 7 no lu bir şişim yok malesef :)
     
  16. 15 Kasım 2010
    Konu Sahibi : mucok
  17. s.d.34

    s.d.34 annesinin minnoşu:) Üye

    Katılım:
    4 Eylül 2008
    Mesajlar:
    2.714
    Beğenildi:
    154
    Ödül Puanları:
    153
    çevremde yapanlar var güzel oluyomuş ama bende denemek istiyom inş.güzel olur cnm sonucu bekliyoz:)
     
  18. 16 Kasım 2010
    Konu Sahibi : mucok
  19. mucok

    mucok Popüler Üye Üye

    Katılım:
    13 Ağustos 2010
    Mesajlar:
    553
    Beğenildi:
    3
    Ödül Puanları:
    108
    Öncelikle hepinizin bayramını kutluyorum :) Dün baklavamı arkasında ki tarife göre yaptım.. Paketi açtığımda kare kare , incecik kağıt gibi yufkalar çıktı.. Neyse dediğim gibi hiç bir fark katmaksızın aynısını yaptım burma aklıma bile gelmedi... Benim tepsim yuvarlak olduğu için sürekli köşelerini kesmek zorunda kaldım..Aralarına da hakiki tereyağ kullandım biraz sıvıyağla karıştırıp fırça yardımıyla sürdüm..Kesme işlemi gerçekten çok zor ben şekilli bir kesimle başladım ama o üçgen kısımları yapamayınca kare kare kestim.. Pişmeden önceki görüntüsü karışık duruyordu fırına verdim bizim fırın biraz hızlı pişirdiğinden 30 dk da pişti.. Görüntü mü? Mükemmel di..O karışık görüntü kabarmayla gitmiş ilk başta başladığım üçgen desen ortaya çıkmış. Çıtır çıtır bir görünümü vardı.. Sıra şerbetine geldi ben yine şerbet içinde arkasında ki tarifi dikkate aldım ama yetmedi tabi ki ayrı bir şerbet daha yapmak zorunda kaldım bu sefer şeker oranını biraz düşürdüm çünki ilk yaptığım şerbet bal gibi olmuştu.. Fırından çıkan baklavanın üzerine sıcak sıcak döktüm.. Vee alışveriş için dışarı çıktım. Geldiğim de soğumuştu arkadaşımla aynı anda ağzımıza attık gözlerimiz büyüdükçe büyüdü.. Tadı Bence ve hatta herkesçe Muhteşemdi.. Ağzına aldığında kıyır kıyır bir tad ve çiğneyince ağzına yayılan tereyağlı bal ben hayatım da böyle baklava yemedim :) Bu cümleyi arkadaşımda söyledi ve gece gece tabağına doldurup yedi :KK56::) Ben kendimi beceriksiz bilirdim ama bu sefer yaptım eminim sizde yaparsınız :) İYİ BAYRAMLAR...