bakliyatlarım kurtlanmış :(

Konusu 'Mutfak Püf Noktaları' forumundadır ve keeper tarafından 12 Ekim 2011 başlatılmıştır.

    12 Ekim 2011
    Konu Sahibi : keeper
  1. keeper

    keeper Yeni Üye Üye

    Katılım:
    30 Kasım 2009
    Mesajlar:
    339
    Beğenileri:
    0
    Ödül Puanları:
    0
    Çok üzgünüm 4 aylık evliyim :KK43: eşim iş nedeni ile bir haftadır yurt dışında bende babamlarda kalıyordum, eşim cuma günü dönecek temizlik yapmak için dün akşam evime geçtim, mutfak dolabımı açtığımda ise karşılaştığım manzara korkunçtu, ağzı kapalı cam kaplarımın içinde bulunan pirinç ve bulgurum kurtlanmıştı çok sinir bozucu bir durum, o kadar malzemeyi attığına mı üzüleyim, tüm riskleri bertaraf etmek için tüm gıda malzemelerini tek tek kontrol etmek, arkasından tüm dolapları boşaltıp sil kaldırla geçen bir geceye mi üzüleyim...
    Yardım edin daha yeni aldığım bakliyatlar bu kadar kısa zamanda çam kavanozlarda neden kurtlanır...
     
  2. 12 Ekim 2011
    Konu Sahibi : keeper
  3. elizzsa

    elizzsa gecer mi bunlar? Üye

    Katılım:
    26 Ocak 2011
    Mesajlar:
    707
    Beğenileri:
    2
    Ödül Puanları:
    0
    cok acaıp dolapta nası kurtlanır anlamadım
     
  4. 12 Ekim 2011
    Konu Sahibi : keeper
  5. turamit

    turamit Aktif Üye Üye

    Katılım:
    20 Temmuz 2010
    Mesajlar:
    1.614
    Beğenileri:
    0
    Ödül Puanları:
    36
    canım sakladığın bakliyatın zaten eskidir üretimi üstüne 4 ay kapalı dolapta beklemiş ondan kurtlanmıştır. pirinç özellikle çok çabuk böceklenir. ben pirinci buzdolabında saklıyorum. balkonun varsa (benim yok maalesef) balkona olmadı buzdolabına koy. en kolay kurtlanan böceklenen, pirinç, yarma (aşurelik buğday) bunları buzdolabında saklamalısın. kırmızı mercimeği normal dolapta cam kavanozda tutuyorum birşey olmuyor nohut ya da kurufasulye de aynı...
     
  6. 12 Ekim 2011
    Konu Sahibi : keeper
  7. Madamiks

    Madamiks Yeni Üye Üye

    Katılım:
    25 Ağustos 2009
    Mesajlar:
    7.382
    Beğenileri:
    17
    Ödül Puanları:
    0
    Konu içeriği nedeniyle "Mutfak püf noktaları" başlığına taşındı.
     
  8. 12 Ekim 2011
    Konu Sahibi : keeper
  9. akamalik

    akamalik Yeni Üye Üye

    Katılım:
    3 Temmuz 2011
    Mesajlar:
    293
    Beğenileri:
    1
    Ödül Puanları:
    0
    Buzdolabında özellikle princin nemleneceğini düşünüyorum. Bez bakliyat torbaları kullanabilirsin. Kullanacağın kadarını da cam kavonozlarda saklayabilirsin.Şöyle de bir şey var aldığın ürün aldığında kurtluysa eğer açık bakliyat alıyorsan o yüzden diğerlerini kurtlandırmış olabilir. Biz eve toplu alıyoruz ve çok uzun süre kullanıyoruz hiç kurtlanmadı 4 aydan fazla beklemesine rağmen. En güzeli bez torba.
     
  10. 12 Ekim 2011
    Konu Sahibi : keeper
  11. KRoNiKDeLi

    KRoNiKDeLi eVLi MuTLu ÇoCuKLu Pro Üye

    Katılım:
    20 Mayıs 2011
    Mesajlar:
    10.316
    Beğenileri:
    3
    Ödül Puanları:
    38
    Evin özellikle mutfağın çok sıcak oluyorsa bu yüzden kurtlanmış olabilir..Bakliyatlarını kavanozlarda saklıyorsan içlerine muhakkak bir tutam tuz koyki böceklenmesin.. Birde çok uzun süre saklarsan kavanozlarda arada bir havalandır...
     
  12. 13 Ekim 2011
    Konu Sahibi : keeper
  13. pembetoka

    pembetoka Oğlum ve Kızım Üye

    Katılım:
    4 Mart 2011
    Mesajlar:
    675
    Beğenileri:
    0
    Ödül Puanları:
    0
    Temmuz ayında, mutfakta küçük siyah böcekler gördüm ve yaptığım araştırma sonucu pirinçlerimin böceklendiği gördüm.
    Ama arınmak kolay olmadı mutfağı boşaltıp temizledim diyebilirim.
    Arkadaşın yazdığına katılıyorum,eğer mutfağın sıcaksa bozulma ihtimali yüksek oluyor.
    Ben fazla alıp istiflemiyorum artık 1 poşet alıp pirinci kavonozla buzdolabına ,diğer bakliyatlarıda kavonozlara ve içine 2 defne yaprağı koyup kiler dolabında muhafaza ediyorum.
     
  14. 22 Ekim 2011
    Konu Sahibi : keeper
  15. zafergamze

    zafergamze Yeni Üye Üye

    Katılım:
    27 Mart 2008
    Mesajlar:
    607
    Beğenileri:
    0
    Ödül Puanları:
    0
    bakliyatlarının içine kaya tuzu bırak yada limonları kurut içlerine at ozmn kurtlanmıycaklar
     
  16. 22 Ekim 2011
    Konu Sahibi : keeper
  17. sakardeniz

    sakardeniz işten çıkan ev hanımı Üye

    Katılım:
    6 Ekim 2009
    Mesajlar:
    3.673
    Beğenileri:
    4
    Ödül Puanları:
    38
    benim de bir ara bu sorun olmuştu. ben de cam kavnoz yerine pamuklu mini çuvallar diktirdim. içlerine birer ikişer diş sarımsak attım, şimdilik bozulmuyor. ama sık sık kullanıyorum.ihtiyacım oldukça alıyorum. paketleri de kullanmadan önce açmıyorum.
     
  18. 25 Ekim 2011
    Konu Sahibi : keeper
  19. TuRuNCu

    TuRuNCu YüReĞiMSiN.... Üye

    Katılım:
    26 Kasım 2007
    Mesajlar:
    5.876
    Beğenileri:
    33
    Ödül Puanları:
    48
    Tatlım böceklenme veya kurtlanma olayı genelde sıcak mutfaklarda oluyor.
    Ben ilk evlendiğim sene osmaniyedeydim.Oranın sıcağınıda tahmin edersin tabi.
    Aynen sende olduğu gibi tüm bakliyatlarım cam kavanozda olduğu halde böceklenmişti.
    Bende çareyi yazın bakliyatları buzdolabına koymakta bulmuştum.
    Çünkü tuz dahi koysam böcekleniyordu.
    Tavsiyem az miktarlarda alıp buzdolabında muhafaza etmen.