Bal Kaba Tatls

Konusu 'Tatlılar' forumundadır ve yesilim tarafından 8 Haziran 2008 başlatılmıştır.

    8 Haziran 2008
    Konu Sahibi : yesilim
  1. yesilim

    yesilim Popüler Üye Pro Üye

    Katılım:
    25 Kasım 2006
    Mesajlar:
    9.033
    Beğenildi:
    11
    Ödül Puanları:
    148
    Tatlıyı pişireceğiniz tencereye bir kat kabak sıralayın ve üzerine şeker serpin.
    Bir kat daha kabak sıralayın ve yine şeker serpin.
    Bu şekilde tüm kabağı tencereye dizin.
    Kabakları bu şekilde 1 gece veya 7-8 saat kadar serin bir yerde bekletin.
    Bu süre sonunda kabak tenceresini kısık ateşte kapağı kapalı olarak kabaklar yumuşayana dek pişirin.
    Daha sonra 5 dakika kadar ağzını açıp, yüksek ateşte kaynatarak suyunu iyice çektirin.
    Ateşten alıp, soğutun.
    Soğuyan kabağı servis tabağına alın.
    Arzuya göre,kaymakla birlikte servis yapın.