bal kabağı dolması

Konusu 'Dolmalar' forumundadır ve chimchime tarafından 16 Şubat 2010 başlatılmıştır.

    16 Şubat 2010
    Konu Sahibi : chimchime
  1. chimchime

    chimchime kısmet değilmiş.... Üye

    Katılım:
    6 Şubat 2010
    Mesajlar:
    212
    Beğenildi:
    0
    Ödül Puanları:
    86
    kızlar sizlere rahmetli anneanemin nefis yemeklerinden birinin tarifni veriyorum.yemek piştikten sonra cok hafif tatlımsılık olabilir bu sizi şaşırtmasın.
    kabakları kesme işlemini anlayamayan olursa resim ekleyebilirim..şimdiden afiyet olsun

    kabakları kibrit kutusundan biraz daha büyük hale getiriyoruz.bu büyüklükteki kabakları ortadan ikiye ayırıyoruz.ama tamamen kesmiyoruz.sadece ortası acılmıs olacak.nekadar ince olursa okdr iyi ama dikkat edin kırılmasın.
    soğanı mümkün oldugunca ince küçük dograyın.

    1,5 kg ayıklanmış bal kabağı
    İç malzemesi için:
    1 su bardağı pirinç
    250 gr kıyma
    1 tane soğan
    1 yemek kaşığı biber salçası
    1 çay bardağı sıvı yağ
    kuru nane
    reyhan
    tuz

    iç malzemelerin hepsini karıstırdıktan sonra ortasını ayırdıımız kabakların arasına dolduruyoruz(iç malzeme kıymasız olursa kabaklar bu iç malzemeyi tutamaz).
    daha sonra geniş bir teflon tencereye diziyoruz.
    üzerine iki su bardağı su ekleyerek pişirmeye bırakıyoruz.
    ve bol sarmısaklı yoğutla sunarak iştahları kabartıyoruzzz:)
     
  2. 19 Şubat 2010
    Konu Sahibi : chimchime
  3. chimchime

    chimchime kısmet değilmiş.... Üye

    Katılım:
    6 Şubat 2010
    Mesajlar:
    212
    Beğenildi:
    0
    Ödül Puanları:
    86
    bu yazıyı 29 kişi görüntülemiş ama bir kişi bile bir iki kelime yazmamış.gözlerinize saglık okuyun okuyun gecin.elinizede sağlık:1closedeyes:
     
  4. 19 Şubat 2010
    Konu Sahibi : chimchime
  5. gonca2206

    gonca2206 v for melinda Üye

    Katılım:
    21 Kasım 2007
    Mesajlar:
    2.685
    Beğenildi:
    164
    Ödül Puanları:
    153
    canım ben anlamadım bal kabagı nasıl dolar ki taşmıyormu pişerken
    ortası nasıl oyuluyor
    bu tatlı yapılan bal kabagı degil mi
     
  6. 19 Şubat 2010
    Konu Sahibi : chimchime
  7. chimchime

    chimchime kısmet değilmiş.... Üye

    Katılım:
    6 Şubat 2010
    Mesajlar:
    212
    Beğenildi:
    0
    Ödül Puanları:
    86
    evet kenarları tasıyor ama iç malzeme kıymalı oldugu için arasından kayıp gitmio.tatlı yapılan balkabagı cnm
     
  8. 19 Şubat 2010
    Konu Sahibi : chimchime
  9. chimchime

    chimchime kısmet değilmiş.... Üye

    Katılım:
    6 Şubat 2010
    Mesajlar:
    212
    Beğenildi:
    0
    Ödül Puanları:
    86
    resim ekleyecektim ama yanlıslıkla silmişim reismleri.ben tekrar tarif edeyim.balkabagı tarifi yazdıgınız zaman internette yuvarlak balkabagının içini doldurulmuş şekilde cıkıyor.benim tarif ettigim bu deil bi kibrit kutusunu düşünün,kibrit kutusunu dik şekilde tutun ve ortadan ikiye ayırın.bu şekilde düşünerek ayıklanmıs balkabaklarını hep kesin..eğer yine anlasılmazsa ben tekrar kabak alıp fotosunu cekip en kısa zamanda ekleyeceğim
     
  10. 19 Şubat 2010
    Konu Sahibi : chimchime
  11. gonca2206

    gonca2206 v for melinda Üye

    Katılım:
    21 Kasım 2007
    Mesajlar:
    2.685
    Beğenildi:
    164
    Ödül Puanları:
    153
    anladım sanırım canm cok tesekkrüler denemk istiyorum hemen bende deneyince yazarım sana
     
  12. 19 Şubat 2010
    Konu Sahibi : chimchime
  13. chimchime

    chimchime kısmet değilmiş.... Üye

    Katılım:
    6 Şubat 2010
    Mesajlar:
    212
    Beğenildi:
    0
    Ödül Puanları:
    86
    asıl ben cok tesekkur ederim umarım begenirsin..
     
  14. 20 Şubat 2010
    Konu Sahibi : chimchime
  15. hammer

    hammer papatya Üye

    Katılım:
    12 Nisan 2009
    Mesajlar:
    327
    Beğenildi:
    1
    Ödül Puanları:
    106
    gözümde canlandıramadım bile,resim olsa çok iyi olur