Bal ve Tarçın

Konusu 'Bitkisel Kürler - Şifa Reçeteleri' forumundadır ve Lereenim tarafından 14 Nisan 2007 başlatılmıştır.

    14 Nisan 2007
    Konu Sahibi : Lereenim
  1. Lereenim

    Lereenim Onur Üyesi Pro Üye

    Katılım:
    17 Ağustos 2006
    Mesajlar:
    4.226
    Beğenildi:
    170
    Ödül Puanları:
    353
    BAL VE TARÇININ MUCİZESİ


    Bal ve Tarçın karışımının birçok hastalıklara iyi geldiği saptanmıştır.
    Eski Yunan tıbbında olduğu kadar Ayurvedik tıpta da Bal,asırlarca hayati ilaç olarak kullanılmıştır.

    Bugünün bilim adamları birçok hastalıkların tedavisinde Balı çok etkili bir ilaç olarak kabul etmişlerdir.

    Bal hertürlü hastalıkta herhangi bir yan etkiye sebep olmaksızın kullanılabilmektedir.

    Bugünün tıp ilmi,balın tatlı olmasına karşın doğru dozlarda alındığında şeker hastaları için tehlikeli olmadığını kabul etmektedir.
    Kanada da yayımlanan ünlü Weekly World News dergisinin 17 OCAK 1995 tarihli sayısında batılı araştırmacılar tarafından bal ve tarçınla tedavi edilen hastalıkların listesini yayınlamıştır

    Bir kısım Balı 2 kısım ılık su içerisine koyup üzerine bir çay kaşığı toz Tarçın ilave ederek bir krem elde edilir. Bununla vücudun ağrıyan yerlerine masaj yapılır. 1-2 dakika içerisinde ağrının azaldığını göreceksiniz.

    Artritli hastalar,bir bardak sıcak su içerisinde 2 kaşık Bal ve bir çay kaşığı toz Tarçını eritip sabah ,akşam alabilirler. Eğer düzenli olarak alırlarsa Kronik Artriti olan hastalar bile tedavi olabilirler.

    Kopenhag Üniversitesinde yapılan bir araştırmada ;kahvaltıdan önce Bir yemek kaşığı Bal ve ½ çay kaşığı toz Tarçını alan 200 hastadan 73 ü bir hafta içerisinde şifa bulmuşlar, geri kalan yürüyemeyen ve hareket edemiyen hastalar da bir ay içerisinde şifa bulmuşlardır

    Hergün kullanılan Bal ve Tarçın bağışıklık sistemini kuvvetlendirir ve vücudu bakteri ve virus saldırılarına karşı korur.

    Araştırmacılara göre Bal,birçok Vitamin ve büyük miktarda demir içermektedir.

    Balın düzenli kullanılması, Akyuvarlar içerisindeki, bakteriler ve viruslarla savaşan,korpuskülleri de kuvvetlendirir.

    Bir kaşık toz Tarçın ve 5 tatlı kaşığı Bal karışımı ağrıyan dişe tatbil edilir.

    Ağrı kesilene kadar günde üç defa tatbik edilir.
    Toz Tarçın 2 kaşık bal üzerine serpilip yemekten önce alındığında asit oluşumunu ve hazımsızlığı önler

    İspanya da yapılan bir araştırmada bal içerisindeki bir maddenin grip mikroplarını öldürdüğü ve hastaları gripten koruduğu saptanmıştır.
    İki kaşık toz Tarçın,bir tatlı kaşığı Bal, ılık su içerisinde eritilip içilir.

    İdrar kesesindeki mikroorganizmalar üzerinde etkilidir

    Japonya ve Avustralya da yapılan bir araştırmada ,mide ve kemik kanserleri üzerinde başarılı olunmuştur.

    Bu tür kanserlere yakalanan hastalar günde bir kaşık bal ve bir kaşık Tarçını bir ay süreyle günde üç defa almalıdırlar.

    Bal ve Tarçınla bir karışım yap ve bunu her sabah kahvaltıda reçel veya marmelat yerine ekmek üzerine sür.

    Bu uygulama arterlerdeki kolesterolleri eriterek hastaları kalp krizinden korur.

    Bu uygulama ile, daha önce kalp krizi geçirmiş kişiler, ikinci krizden kilometrelerce uzakta olacaklardır.

    Bu uygulamayı düzenli olarak yapan kişilerde solunum güçlüğü ortadan kalkacak ve kalp atışları kuvvetlenecektir.

    Eski Yunan ve Ayurvedikler Balı, yıllardır, erkeklerin spermalarını kuvvetlendirmek için kullanmışlardır.

    Çin,Japon ve uzakdoğu ülkelerinde ,gebe kalamıyan ve uterusunu kuvvetlendirmek isteyen kadınlar asırlardır toz Tarçın kullanmaktadırlar

    Gebe kalamıyan kadınlar bir tutam toz Tarçın ve yarım tatlı kaşığı balı gün boyunca bir bir sakız üzerine koyup çığnediklerinde tükürükle karışarak yavaş yavaş emilerek etkili olmaktadır.

    Amerika Meryland da evli bir çiftin 14 yıldır çocuğu olmamış ve ümitlerini de kaybetmişlerdir.Bu uygulamalar kendilerine anlatılmış ve yukarıda belirtilen kürün uygulamasına başlandıktan birkaç ay sonra ikiz çocuklarının olacağı tesbit edilmiştir.

    İki kaşık Bal, Üç tatlı kaşığı Toz Tarçın,450 gr.demlenmiş çay içerisinde eritilerek içildiğinde kan kolesterol seviyesi 2 saat içerisinde % 10 düşecektir.

    Artrit hastalarına tavsiye edilen kür de günde 3 defa kolesterol hastaları i,çin uygulanabilir.

    Adı geçen dergideki bilgilere göre günlük gıda ile alınan bal bile kolesterolün düşmesine yardımcı olabilir.

    Bal ve Tarçın kürlerinin ,mide ağrıları için olduğu kadar mide ülserleri için de yararlı olduğu saptanmıştır.

    GAZ : Hindistan ve Japonyada yapılan araştırmalar Bal ve Tarçının midedeki gazı giderdiğini göstermiştir.

    Saçı dökülenlerle tepesi açılanlar sıcak zeytinyağı içerisine bir kaşık bal,bir tatlı kaşığı toz Tarçın ilacesiyle elde edilen krem banyodan önce başa sürülür ve taklaşık 15 dakika bekledikten sonra yıkanır.

    5 dakikalık bir uygulama dahi etkili olabilir.
    3 kısım bal, 1 kısım Tarçın ile bir krem yapılır. Bu krem uykudan önce sivilceler üzerine sürülür.Sabahleyin ılık su ile yıkanır.

    Eğer 2 hafta süreyle her gün uygulanırsa sivilceleri kökünden çıkarır.

    Egzama,mantar ve diğer deri infeksiyonlarında eşit miktardaki Bal ve Tarçın karışımı uygulanır.
    Bir kaşık ılıtılmış Bal,1/4 tatlı kaşığı toz Tarçın günde üç defa yenir.

    Bu uygulama birçok kronik öksürük,soğuk algınlığı ve sinüslerin temizlenmesi için de geçerlidir.

    Bal ve Tarçınla hazırlanan çay,düzenli alındığında yaşlılık harabiyetini önler.

    4 kaşık bal,1 kaşık toz Tarçın , 3 bardak su içerisinde kaynatılarak bir içecek hazırlanır. Günde 3-4 defa ¼ bardak miktarında içilir. Deriyi diri,taze ve yumşak tutar, yıpranmasını durdurur.

    Araştırmayı yapan Dr.MİLTON, bir bardak su içerisinde ½ kaşık bal ve biraz toz tarçının hergün kuşluk vakti ve vücut direncinin düşmeye başladığı takriben saat 15.00 te alındığında bir hafta içerisinde canlılığın arttığını tesbit etmiştir.
    Bir bardak su içerisine eşit miktarda Bal ve Tarçın konup kaynatılır.Hergün kahvaltıdan yarım saat önce aç karnına ve yatmadan önce içilir.
    Düzenli uygulanırsa kilo verilir.
    Ayrıca bu karışım düzenli olarak içildiğinde ,yüksek kalorili diyet alınsa bile, vücutta yağın birikmesine engel olur
     
  2. 14 Nisan 2007
    Konu Sahibi : Lereenim
  3. birsen11

    birsen11 Popüler Üye Üye

    Katılım:
    25 Şubat 2007
    Mesajlar:
    119
    Beğenildi:
    2
    Ödül Puanları:
    108
    dogal bal bulabilirsek:-)
    Turkiye de arıların % 30 yok olmuş.
     
  4. 14 Nisan 2007
    Konu Sahibi : Lereenim
  5. Lereenim

    Lereenim Onur Üyesi Pro Üye

    Katılım:
    17 Ağustos 2006
    Mesajlar:
    4.226
    Beğenildi:
    170
    Ödül Puanları:
    353
    Haklısın birsencim .Umarım bulursun :)
     
  6. 14 Nisan 2007
    Konu Sahibi : Lereenim
  7. emcan01

    emcan01 Popüler Üye Üye

    Katılım:
    12 Temmuz 2006
    Mesajlar:
    1.662
    Beğenildi:
    9
    Ödül Puanları:
    148
    Gebe kalamıyan kadınlar bir tutam toz Tarçın ve yarım tatlı kaşığı balı gün boyunca bir bir sakız üzerine koyup çığnediklerinde tükürükle karışarak yavaş yavaş emilerek etkili olmaktadır.
    bu kısım beni ilgilendiriyor balı sevmem ama tarçına bayılırım teşekkür ederim canım
     
  8. 14 Nisan 2007
    Konu Sahibi : Lereenim
  9. yesilim

    yesilim Popüler Üye Pro Üye

    Katılım:
    25 Kasım 2006
    Mesajlar:
    9.033
    Beğenildi:
    11
    Ödül Puanları:
    148
    lereenim çok faydalı olduğunu biliyorum..burada paylaşman iyi oldu belirtilen gibi sürekli yapmak lâzım bir kaç seferlik değil.emeklerine sağlık canım.
     
  10. 16 Nisan 2007
    Konu Sahibi : Lereenim
  11. BurdaMutluyum

    BurdaMutluyum Aktif Üye Üye

    Katılım:
    9 Şubat 2007
    Mesajlar:
    30
    Beğenildi:
    0
    Ödül Puanları:
    76
    gerçekten de mucizeymiş!!!! bayıldım bu bilgilere...
     
  12. 16 Nisan 2007
    Konu Sahibi : Lereenim
  13. banane bee

    banane bee Guest

    gebe kalmayla ilgili bölümü hemen denicem arkadaşlar
     
  14. 17 Nisan 2007
    Konu Sahibi : Lereenim
  15. Lereenim

    Lereenim Onur Üyesi Pro Üye

    Katılım:
    17 Ağustos 2006
    Mesajlar:
    4.226
    Beğenildi:
    170
    Ödül Puanları:
    353
    Dimağcım arılar konusunda haklısın .Özellikle yüksekova balı çok şifalıymış .Ben teşekkür ederim .
     
  16. 18 Nisan 2007
    Konu Sahibi : Lereenim
  17. Lereenim

    Lereenim Onur Üyesi Pro Üye

    Katılım:
    17 Ağustos 2006
    Mesajlar:
    4.226
    Beğenildi:
    170
    Ödül Puanları:
    353
    Mutlaka yarıyordur canım .
     
  18. 19 Nisan 2007
    Konu Sahibi : Lereenim
  19. Lereenim

    Lereenim Onur Üyesi Pro Üye

    Katılım:
    17 Ağustos 2006
    Mesajlar:
    4.226
    Beğenildi:
    170
    Ödül Puanları:
    353
    Karanfil


    Eski çağlarda aşk çiçeği olarak ün salan karanfil afrodizyakların en etkililerinden biridir. Romalılarda baştanrı Jüpiter’in çiçeği olarak kabul ediliyor, aşıklara özel yapılan törenlerde kullanılıyor, Ortaçağ’da nişanlılığı simgeliyordu.

    Eski Yunanlılar karanfili “Gök Baba”ya adamış ve ona çiçeklerin çiçeği adını vermişlerdi.

    Endonezya’da yetişen baharat çeşidi, Mersin bitkisiyle akrabadır ve kışları yapraklarını dökmeyen bir ağacın tomurcuklarıdır.

    Karanfil yemeklere tat ve koku vermek amacıyla uzun yıllardır kullanılmaktadır. Çiçekleri şekerlemelerde, taç yaprakları çorba, sos, şurup, likör ve şaraplara eklenir.

    Kadın ve erkeklerde cinsel arzuyu arttıran karanfil, ayrıca kadınların hamile kalmasını kolaylaştırır ve doğuma yardım eder.

    Güçlü bir mikrop kırıcıdır. Mide ve bağırsakta gaz oluşumunu engeller. Mideyi çalıştırıp, iştah açar, sindirime faydası vardır. Bunların yanında hafızayı güçlendirir ve sinirsel baş ağrılarını giderir.

    Nelere faydası vardır?

    - Cinsel gücü arttırır ve cinsel isteksizliği azaltır
    - Kadınların hamile kalmasını kolaylaştırır ve doğuma yardımcı olur
    - Çok kuvvetli bir mikrop kırıcıdır
    - Mide ve bağırsakta gaz oluşumunu engeller
    - Mideyi çalıştırır ve iştah açar
    - Sindirimi kolaylaştırır
    - Sinirleri kuvvetlendirir
    - Zihni rahatlatır ve unutkanlığı engeller
    - İshale iyi gelir
    - Sinirsel başağrısına iyi gelir
    - İdrar söktürür
    - Özellikle hasta bakan insanların mikroplardan korunmasını sağlar

    Nasıl kullanılır?

    Sofrada: Çiçeğinin taç yaprakları salata, çörek ve sandviçlerde kullanılır. Şeker, reçel, sirke ve şaraba tat vermesi için eklenir.

    Karanfil Şurubu: 25 ml. Kaynar su taze taç yapraklarının üzerine dökülür ve 12 saat bekletilir. Süzgeçten geçirilip 225 gram şeker eklenir ve karıştırılır. Hazır olduğunda cam bir şişede saklanabilir.

    Sağlık için: Çay gibi demlenen taç yapraklarının suyu, şaraba katılıp içilir. Karanfil baharatı ise dövülüp toz olarak içeceklere katılabilir. Ya da diş ağrısında ağrıyan dişin üzerine
    konulabilir