Balık Pane (Tava)

Konusu 'Deniz Ürünleri' forumundadır ve nevbahar tarafından 29 Mayıs 2008 başlatılmıştır.

    29 Mayıs 2008
    Konu Sahibi : nevbahar
  1. nevbahar

    nevbahar Herkes Olmuş Sahtekar Pro Üye

    Katılım:
    25 Nisan 2007
    Mesajlar:
    3.936
    Beğenildi:
    9
    Ödül Puanları:
    148
    [​IMG]



    1 kg mezgit
    ½ su bardağı un
    50 gr rendelenmiş kaşar peyniri
    ¼ kg tereyağ
    3 adet yumurta 100 gr. Galeta unu
    Tuz
    Karabiber
    Maydanoz

    Balıkları alırken filetosunu çıkartın. İyice yıkayıp kurumaya bırakın.
    Filetoları tuz ve biberleyin. Yumurtaları bir kapta çırpıp rendelenmiş kaşar peynirini ilave edin ve iyice karıştırın. Tuz ve biberlenmiş filetoları önce beyaz una, bilahare kaşarlı yumurtaya ve en son olarak ta galeta ununa bulayıp tava kızgınlaştırılmış tereyağına atın.
    İki yanı koyu sarı bir renk alıncaya kadar kızartın.