Balık pilaki

Konusu 'Deniz Ürünleri' forumundadır ve Elif tarafından 19 Aralık 2008 başlatılmıştır.

    19 Aralık 2008
    Konu Sahibi : Elif
  1. Elif

    Elif Onur Üyesi Pro Üye

    Katılım:
    12 Temmuz 2006
    Mesajlar:
    24.608
    Beğenildi:
    5.137
    Ödül Puanları:
    438
    Taze balığın gözleri parlak ve nemli, eti sıkı, solungaçlar pembe olur.
    2- Besin değeri yönünden, ucuz ve pahalı balık arasında fark yoktur.



    1 kg. balık
    Yarım su bardağı zeytinyağ
    3 patates
    2 havuç
    2 soğan
    1 kereviz
    1 demet maydanoz
    4- 5 diş sarımsak
    1 kaşık salça
    2 defne yaprağı
    2 limon
    Tuz ve karabiber

    Balık temizlenip yıkanır. Dilimlenip yağlanmış tepsiye dizilir. Tuz ve karabiber serpilir.
    Soğan yarım halka şeklinde, patates, havuç, kereviz, sarımsak ve maydanoz küçük küçük doğranır. Defne yaprağı konur.
    Hepsi zeytinyağda kavrulur. Salça ile tuz ve karabiber ilave edilir.
    Balığın üzerine yayılıp 1- 2 bardak su ile yavaş yavaş pişirilir. Arzu edilirse üzeri fırında kızartılır.
    Limon dilimleri ile süslenir