Balık Sosu

Konusu 'Soslar' forumundadır ve nevbahar tarafından 29 Mayıs 2008 başlatılmıştır.

    29 Mayıs 2008
    Konu Sahibi : nevbahar
  1. nevbahar

    nevbahar Herkes Olmuş Sahtekar Pro Üye

    Katılım:
    25 Nisan 2007
    Mesajlar:
    3.936
    Beğenildi:
    9
    Ödül Puanları:
    148
    Malzemelerin hepsini bir kapta toplayın. Üzerine limonu sıkın.
    Mikserle ve çatalla bu karışımı iyice çırpın. Balık sosunuz artık hazır.
    Balık sosunu tavada veya ızgarada pişirdiğiniz balığın üzerine istediğiniz miktarda dökün.
    Satın aldığınız balığınızı eğer tava yapacaksanız:
    Temizleyip yıkadıktan sonra suyunu çekmesi için iki kat kağıt havlunun üzerine serin.
    Üzerine de aynı kağıttan koyun ve kağıdın balığın suyunu çekmesini bekleyin.
    Daha sonra una bulayıp kızgın yağda kızartın. Bu işlem balığın daha lezzetli olmasını ve balıktaki unun yağı yakmamasını sağlar.