Balık Sosu

Konusu 'Soslar' forumundadır ve Elif tarafından 25 Aralık 2008 başlatılmıştır.

    25 Aralık 2008
    Konu Sahibi : Elif
  1. Elif

    Elif Onur Üyesi Pro Üye

    Katılım:
    12 Temmuz 2006
    Mesajlar:
    24.655
    Beğenildi:
    5.192
    Ödül Puanları:
    438
    Malzemelerin hepsini bir kapta toplayın. Üzerine limonu sıkın. Mikserle ve çatalla bu karışımı iyice çırpın. Balık sosunuz artık hazır.
    Balık sosunu tavada veya ızgarada pişirdiğiniz balığın üzerine istediğiniz miktarda dökün.
    Satın aldığınız balığınızı eğer tava yapacaksanız: Temizleyip yıkadıktan sonra suyunu çekmesi için iki kat kağıt havlunun üzerine serin. Üzerine de aynı kağıttan koyun ve kağıdın balığın suyunu çekmesini bekleyin. Daha sonra una bulayıp kızgın yağda kızartın. Bu işlem balığın daha lezzetli olmasını ve balıktaki unun yağı yakmamasını sağlar.
     
  2. 17 Mart 2009
    Konu Sahibi : Elif
  3. akasya1612

    akasya1612 Sincaplarım cennette.. Pro Üye

    Katılım:
    31 Temmuz 2007
    Mesajlar:
    641
    Beğenildi:
    98
    Ödül Puanları:
    113
    Bütün balıklarda kullanabileceğiniz bir sos;
    4-5 diş sarımsak rendelenir, 1 çay kaşığı hardal, 1 yemek kaşığı mayonez, 1 limon suyu, karabiber ve sirke (üzüm sirkesi tercihtir) çırpılır. Sirke için ölçü yok, kendi ekşilik zevkinize göre yaparken tadına bakarak ekleyebilirsiniz. Bu karışıma çok az da z.yağı eklenir ve sonrasında her davete tarifi istenir ve sıkça yapılır :))
     
  4. 25 Mayıs 2009
    Konu Sahibi : Elif
  5. gulizgul

    gulizgul gulizgul.blogspot.com Pro Üye

    Katılım:
    6 Mart 2008
    Mesajlar:
    4.581
    Beğenildi:
    9
    Ödül Puanları:
    148

    çok güzel bi sos denedim ve bayıldım ..paylaşımın için teşekkürlerrrryerimseniben
     
  6. 25 Mayıs 2009
    Konu Sahibi : Elif
  7. akasya1612

    akasya1612 Sincaplarım cennette.. Pro Üye

    Katılım:
    31 Temmuz 2007
    Mesajlar:
    641
    Beğenildi:
    98
    Ödül Puanları:
    113
    Afiyet olsun canım, genelde çok beğenilir.. :1rolleyes: Ala-carte restaurantlarda kullanılan bir sostur.. Beğenin ve ilgin için teşekkür ederim kaydirigubbakcemile3