Balık turşusu

Konusu 'Turşular' forumundadır ve Elif tarafından 22 Kasım 2008 başlatılmıştır.

    22 Kasım 2008
    Konu Sahibi : Elif
  1. Elif

    Elif Onur Üyesi Pro Üye

    Katılım:
    12 Temmuz 2006
    Mesajlar:
    24.663
    Beğenildi:
    5.193
    Ödül Puanları:
    438
    Kolyoz, kefal, lüfer, hamsi, kılıç gibi balıklardan yapılır.
    Önce balıklar temizlenip filetosunu çıkarılır.
    Fileto balıklar tuzlanır ve 1 gün tuzlanmış balıklar bir tepsi içinde bekletilir.
    Ertesi gün tepsideki balıklar bol suyla iyice yıkanır.
    Yayvan derin bir kabın dibine defne ve limon yaprakları dizilir.
    Birkaç adet tane karabiber serpiştirin.
    1-2 diş karanfil koyup üzerine fileto balıkları muntazam yerleştirilip, balık sıralarının arasına defne ve limon yapraklarını, çentilmiş sarmısakları koyun.
    Balıkların yerleştirilmesi bitince 1 litre suya 1 çorba kaşığı tuz koyarak eritin.
    İçine 3 adet limon suyu sıkın.
    Hazırladığınız bu suyu balıkların üzerine döküp bir ağırlıkla bastırın.
    Bu balık turşusu 2-3 gün içinde ikrama hazır olur.
    Yağlı balıklardan yapılırsa kışın yenmesi pek lezzetli olur.
    kaynak:gunluktarif.com
     
  2. 11 Aralık 2008
    Konu Sahibi : Elif
  3. Çxoxpçxux

    Çxoxpçxux Popüler Üye Üye

    Katılım:
    1 Kasım 2007
    Mesajlar:
    1.544
    Beğenildi:
    8
    Ödül Puanları:
    148
    çooook ilginç daha önce hiç yemedim, görmedim ve duymadım tadı nasıl çok merak ettim.
     
  4. 23 Aralık 2008
    Konu Sahibi : Elif
  5. bunun yanına birde çoban salata harika bir şey bu ananem sağolsun...