Balık Turşusu

Konusu 'Turşular' forumundadır ve Elif tarafından 25 Aralık 2008 başlatılmıştır.

    25 Aralık 2008
    Konu Sahibi : Elif
  1. Elif

    Elif Onur Üyesi Pro Üye

    Katılım:
    12 Temmuz 2006
    Mesajlar:
    24.607
    Beğenildi:
    5.137
    Ödül Puanları:
    438
    Kolyoz, kefal, lüfer, hamsi, kılıç gibi balıklardan yapılır.
    * Önce balıklar temizlenip filetosunu çıkarılır.
    * Fileto balıklar tuzlanır ve 1 gün tuzlanmış balıklar bir tepsi içinde bekletilir.
    * Ertesi gün tepsideki balıklar bol suyla iyice yıkanır.
    * Yayvan derin bir kabın dibine defne ve limon yaprakları dizilir.
    * Birkaç adet tane karabiber serpiştirin.
    * 1-2 diş karanfil koyup üzerine fileto balıkları muntazam yerleştirilip, balık sıralarının arasına defne ve limon yapraklarını, çentilmiş sarmısakları koyun.
    * Balıkların yerleştirilmesi bitince 1 litre suya 1 çorba kaşığı tuz koyarak eritin.
    * İçine 3 adet limon suyu sıkın.
    * Hazırladığınız bu suyu balıkların üzerine döküp bir ağırlıkla bastırın.
    * Bu balık turşusu 2-3 gün içinde ikrama hazır olur.
    * Yağlı balıklardan yapılırsa kışın yenmesi pek lezzetli olur.