Balıklı Bahar Salatası

Konusu 'Salatalar' forumundadır ve chatlak tarafından 27 Mayıs 2008 başlatılmıştır.

    27 Mayıs 2008
    Konu Sahibi : chatlak
  1. chatlak

    chatlak özgür Üye

    Katılım:
    26 Ekim 2006
    Mesajlar:
    595
    Beğenildi:
    2
    Ödül Puanları:
    86
    biraz zahmetli ama lezzetli ve gösterişli :)



    200 Gr semizotu
    200 Gr ıspanak
    200 Gr su teresi
    Yarım demet dereotu
    Yarım demet roka
    1/4 göbek salata
    1 Demet taze nane
    200 Gr taze soğan
    150 gr mantar
    2 Adet kuru soğan
    Yeterince un ve mısır unu
    12 Sardalya balığı
    Sos İçin:
    1 Su bardağından 1 parmak eksik sızma zeytinyağı
    Yarım su bardağı limon sirkesi
    1 Tatlı kaşığı kırmızı pulbiber
    Sıvıyağ

    # emizlediğiniz ve bol suyla yıkadığınız yeşilliklerin suyu süzülene dek süzgeçte bekletin.
    # Semizotunu, ıspanığı, su teresini, yarım demet dereotunu, yarım demet rokayı, göbek salatayı ve bir demet taze naneyi bıçak kullanmadan elinizle iri parçalar halinde koparın.
    # Geniş bir salata tabağına aktarın.
    # Mantarları enine ikiye kesin.
    # Temizlenmiş taze soğanları iri parçalar halinde doğrayın.
    # Mantarları kararmamaları için limonlu suda bekletin.
    # Taze soğanları yeşilliklerin üzerine dizin.
    # Bu arada sosu hazırlayın.
    # Geniş bır kaseye sızma zeytinyağı koyun.
    # Üzerine limon sirkesi ilave edin.
    # İyice çırpın.
    # 1 Tatlı kaşığı kırmızı pul biberi ekleyin.
    # Hazırladığınız sosu bir kenarda bekletin.
    # Limonlu suda beklettiğiniz mantarların suyunu süzün.
    # Teflon tavada kızartın.
    # Kabuklarını soyduğunuz ve dilimler halinde kestiğiniz soğanları teflon tavada kızartın.
    # Kabuklarını soyduğunuz ve dilimler halinde kestiğiniz soğanları teflon tavada yumuşayana dek soteleyin.
    # Temizlenmiş ve kılçıkları çıkartılmış balıkları bol suyla yıkayın.
    # Suyu süzdükten sonra sardalya balıklarını, aralarına un serperek, birbirine yapıştırın.
    # Birbirine yapıştırdığınız sardalya balıklarının dış kısımlarını mısır ununa bulayın.
    # Çok az sıvıyağ sürülmüş teflon tavada pişirin.
    # Salata tabağına aldığınız yeşilliklern üzerine hazırladığınız sostan gezdirin.
    # Teflon tavada pişirdiğiniz mantarları, soğanları ve sardalya balıklarını yeşilliklerin üzerine dizin.
    # Servis yapın.